Když se rozkašleme, bývá to často na dlouho. Sáhněme proto nejen po lécích, ale i po kvalitních čajích.

S jarními měsíci, výraznými výkyvy teplot i počasí, jsou bezesporu spojeny virózy a onemocnění dýchacích cest, dutin i průdušek. Kašel, rýma, škrábání v krku se nevyhýbají malým dětem ani dospělým a je proto nutné zahájit léčbu přímo na míru tomu či jinému pacientovi.

Nemusíte hned spěchat k lékaři, navíc s běžným nachlazením vás stejně pošle domů a doporučí vám klasické léky na tlumení kašle, teploty, uvolnění a zklidnění sliznic, jako je např. Paralen, Panadol, Nasivin, příp. zábaly krku a dostatek tekutin v podobě bylinkových čajů. V lékárně je důležité popsat vaše zdravotní potíže co nejpřesněji a nechat si doporučit ideální léčbu.

Pomoc prostřednictvím medikamentů se snaží oddálit či se jí přímo vyhnout stále více lidí. Své zdraví si čím dál víc hlídáme, a pokud to není vysloveně nutné, saháme po homeopatických přípravcích, doplňcích stravy, přírodní léčbě. Ať už se vydáte do kterékoli nejbližší lékárny, lékárník vám ochotně a odborně poradí dostatek volně prodejných léků nebo přírodních přípravků a čajů, které můžete vyzkoušet.

Čaje proti nachlazení, kašli a rýmě

Chcete si pomoci i bez návštěvy lékárny? V tom případě se hodí vědět, která bylinka k čemu slouží.

Např. mladé výhonky kopřiv vás výborně pročistí a dodají vám teď na jaře energii, svěžest. Můžete si je natrhat od jídla, salátů, připravit „špenát“, usušit na čaj. Lípový květ, který zanedlouho pokvete, je výborný na vypocení se při počínající nemoci i při horečkách. Vyplaví škodlivé látky z těla. Mateřídouška je matkou mezi bylinkami, už její název napovídá, že vás ukonejší, jako maminka. Divizna je skvělá na kašel, stejně jako tužebník, i když ten nechutná příliš dobře, zato pomůže. Na kašel a obklady ran se hodí jitrocel, právě kvetoucí fialky jsou skvělé na sirup proti kašli. Stačí proložit fialky cukrem a nechat je pustit šťávu.

Nechte si poradit v lékárně, případně si kupte sypané, čerstvé bylinky, který je v lékárnách dostatek a uzdravte se bez nutnosti využití léků.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55