Do jakého uléháte ložního povlečení? I to předurčuje kvalitu vašeho spánku!

Kvalitní ložní povlečení kvalitu našeho spánku ovlivňuje víc, než si možná uvědomujete. Spolu s roštem, matrací vhodné tvrdosti, načasováním poslední večeře, fyzickou aktivitou před spaním a množství zkonzumovaných alkoholických nápojů. Kvalitní spánek, jak vidíte, rozhodně není jen tak.

Nekvalitní materiály, s nimiž se většinou setkáváme především u nápadně levných povlečení, často iritují pokožku či způsobují její přehřívání. Spolu s materiálem však myslete i na estetickou stránku věci. Například internetová galanterie mikaton.cz specializující se na bytové textilie a dekorace, má ve své nabídce povlečení, které se ve vaší ložnici budou vyjímat jako šperk. Respektive tomu tak může být. Ale vezměme to hezky popořádku.

Zaměřte se na materiál

Pokud jde o kvalitu spánku, hlavním parametrem při výběru ložního povlečení je materiál. Ten volte s přihlédnutím k roční sezoně, tedy venkovní teplotě. Zatímco pro horké letní noci je ideální chladivý satén, hedvábí či luxusní damašek, do zimy lze jen doporučit naopak hřejivý flanel, krep popřípadě mikroplyš. Existují však materiály, které v létě zchladí a v zimě zahřejí. Tím je hit současné doby, mikrovlákno.

Deku si dobře přeměřte!

Máte-li v materiálu jasno, můžete svou pozornost obrátit na rozměr. Vaše povlečení, z logiky věci, nesmí být rozměrově menší, než jsou rozměry vašich lůžkovin, tedy přikrývky a polštáře. Především přikrývku, pro niž bude povlečení určeno, si proto dobře přeměřte.

Jaký motiv? 

Posledním parametrem, jemuž zřejmě budete věnovat pozornost, je vzor povlečení. V tomto ohledu nemáte před sebou lehký úkol. Nabídka dezénů a vzorů, které mohou zdobit vaši postel a ložnici, je na internetové galanterii mikaton.cz opravdu bohatá. Vaše povlečení může být jednobarevné i vícebarevné. S motivy květin, zvířat, měst i pohádkových postaviček.

Vzor raději konzultujte s partnerem

Při výběru si rozmyslete, s jakým motivem byste každý večer chtěli uléhat a ráno se s ním budit. A pokud lože sdílíte s partnerem, nezapomeňte motiv konzultovat i s ním. Ne každý muž rád usíná v růžových kvítcích. Na druhou stranu je spousta takových, kterým to je srdečně jedno. Obzvláště těm, kteří se drží hesla „happy wife, happy life“ (šťastná žena, šťastný život).

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...