Pracovat z domu se dá i při mateřské dovolené

V okamžiku, kdy se žena ocitne na mateřské a posléze rodičovské dovolené, se pro ni mění mnoho skutečností. Nastává úplně jiný denní režim, začínají starosti týkající se péče o dítko, je potřeba nově si rozvrhnout čas nejen na práci, péči, ale také na aktivní odpočinek, relaxaci a dostatek spánku. Další změnou, která nastává, je úplně jiné finanční ohodnocení. Žena, která byla zvyklá si vydělat např. 13 tisíc korun měsíčně se ocitá v jiných finančních poměrech. Proto se dříve či později mnoho z maminek poohlíží po práci, kterou by mohly vykonávat z domova. Víte, co vše by vám mohlo přispět do rodinné kasy? Zde je několik tipů.

Zpracovávání účetnictví

Ty, jež pracovaly jako účetní, nebo jsou ochotny absolvovat rekvalifikační kurz a obnovit své znalosti ze světa jednoduchého a podvojného účetnictví, nebo je získat úplně poprvé a nově, mohou zpracovávat doma účetnictví jednotlivým podnikatelům či menším společnostem. Jde o práci, která je časově vykonavatelná kdykoli, takže je mateřská dovolená poměrně dobrým časem, kdy s ní začít.

Koníček jako obživa

Další možností je přivýdělek za vámi vytvořené, zhotovené výrobky. Může se jednat o šití oblečení, vyšívání ubrusů a deček, háčkování postaviček, čepiček, deček a dalších dekorativních či praktických věcí. Spousta maminek zkouší také začít využívat své kuchařské znalosti a přivýdělek hledá v pečení dortů na objednávku, pečení svatebního či vánočního cukroví, beránků na Velikonce atd. Jestliže jste šikovné, objednávky se vám určitě pohrnou, stačí dát o sobě vědět a využít sociální sítě.

Zkuste psát články

Na internetu najdete také inzeráty, v nichž zájemci hledají redaktory a copywritery, kteří by jim přispívali na jejich webové stránky či blogy. Ohodnocení je různé, cena se pohybuje dle domluvy buď za napsaný článek o dohodnuté délce, nebo je cena stanovena dle počtu znaků většinou včetně mezer. Ať už vás zajímají novinky ze světa bydlení, zdravého životního stylu, oblékání, líčení, domácích mazlíčků, vaření a pečení, péče o děti atd., o vaše články bude jistě zájem.

Kadeřnictví pro kamarádky

Velkou výhodou je i to, pokud jste šikovná a živila jste se jako zaměstnanec kadeřnictví. Proč nezkusit tu a tam ostříhat kamarádky? S novým přírůstkem do rodiny získáte jistě spoustu nových kamarádek maminek, které vaši službu rády využijí. Ceny jsou zvláště ve městech za stříhání poměrně vysoké, proto pokud nasadíte o něco nižší cenu, určitě sklidíte úspěch.

Pohrajte si s nehty

Máte pocit, že by vás bavilo dělat ostatní ženy hezčími a žádanějšími, navíc máte cit pro detail a ladění barev? V tom případě vás může finančně „osvěžit“ i domácí manikúra, pedikúra a lakování nehtů. Je pravda, že byste musela nejdříve investovat do nákupu vybavení a příslušenství, ale pokud ve vašem okolí tato služba chybí, nebo je časově hůře dostupná, poptejte se známých, zda by vaši nabídku uvítali a využívali.

Možností, jak si přivydělat je spousta, stačí se jen zamyslet, co u vás v okolí chybí a také především vědět, co vás baví a jaké jsou vaše časové možnosti. V každém případě se nepouštějte do ničeho, o čem nic netušíte, nebo čeho je už u vás nadmíru. Zkuste rozvinout více to, čím jste se bavily a k čemu tíhly před nástupem na mateřskou dovolenou, to je ukazatelem toho, co vám přinese nejen přivýdělek, ale bude vás to bavit a naplňovat.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55