Dámy, využívejte sociální sítě prakticky. Pomohou vám nejen v komunikaci, ale i prodeji, hledání práce…

Ať už se podíváme na sociální síť Facebook, nebo další, které jsou u nás oblíbené, většina z nás je používá především k tomu, abychom komunikovali se svými nejbližšími, přáteli, spolužáky atd. Uplatnění sociálních sítí však najdete i v případě, že jste se rozhodli změnit zaměstnání, chcete si přivydělat, potřebujete najít ubytování v Brně, Praze, Zlíně, Ostravě atd., chcete prodat oblečení či auto, nebo když chcete udělat dobrý skutek a potřebným rodinám, osobám nabídnou jen tak zdarma, za sladkost nebo odvoz cokoli, co vám doma přebývá. A nejen to, sociální síť vám pomůže se vzděláváním, zdokonalením se v tom, co je vaším koníčkem…

Jak najít, co potřebujete

V pravém horním rohu najdete obdélník, kde se dá napsat jméno osoby, kterou hledáte. To děláme nejčastěji. Do tohoto pole však můžete napsat cokoli, např. „Bydlení Brno“, „Věci darem Opava“, „Prodej nemovitostí Šumava“ atd. Anebo „Kurzy IT zdarma“, „Taneční škola“, „Maminky Zlín“… Ihned se vám zobrazí existující skupiny, do nichž můžete nahlédnout. Některé jsou veřejné, ty, které jsou „uzamknuté“ vyžadují, abyste zaslali žádost, aby vás správce skupiny do skupiny přidal. Je to snadné, systém sám vás navede, vaši žádost odešle, stačí kliknout na zobrazené okno, které se vám zobrazí.

Hlídejte si své soukromí

Mnozí z nás nechtějí, aby někteří naši přátelé či kolegové, které máme mezi všemi svými přáteli věděli, že hledáme práci, bydlení, sháníme něco jen tak, zdarma, protože na tom aktuálně nejsme finančně právě růžově. I toto se dá ošetřit. Stačí, když si ve svém nastavení sociální sítě nastavíte, aby se vaše příspěvky, nebo jiná aktivita na dané sociální síti nezobrazovala ostatním přátelům, nebo označíte jen ty, které chcete. Toto využívá poměrně málo z nás, což je škoda. Sociální síť o mnohých zbytečně sděluje mnoho informací, což si neuvědomujeme, dokud se nám neozve někdo, s kým nejsem v přímém či častém kontaktu. A ten někdo ví, že se stěhujeme, asi jsme přišli o práci či ji chceme změnit, protože vše, co na sociální síti děláme, může sledovat.

Naučte se i vy využívat sociální síť efektivně a tak, abyste byli spokojeni. Usnadníte si život a otevřou se vám nové možnosti. Udělejte si 2 hodiny času a prostudujte pečlivě nastavení. Je to snadné, aniž byste potřebovali pomoc jiných, chce to jen chuť se do toho pustit.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...