Nápady na oslavu 50. narozenin

Když člověk dosáhne 50. narozenin je to významné jubileum. V tomto období člověk balancuje nad svým dosavadním životem, vzpomíná, co zažil a bývá obklopen svou rodinou. Proto je nezbytné, jako každé jubileum, jej oslavit s velkou parádou a noblesou. Jak se v pořádání takové akce neztratit, co vše je potřeba a kdo vám může pomoci, se dočtete v následujících řádcích.

moet_champagne_party

Oslava 50. narozenin musí být velkolepá. Z toho důvodu by měla mít určité prvky na které nesmíte zapomenout:

  • výzdoba, dekorace
  • občerstvení
  • hudební produkce
  • zábavná show

Obsluhovat nebo se nechat obsloužit?

Základním úkole, který je potřeba si ujasnit, je zvolit místo, kde se bude vše odehrávat. Obecně lze říci, že existují dvě varianty. První je, že se oslava bude konat v domácím prostředí nebo v nějakém pronajatém prostoru.

Oslava doma je více časově náročná a nemusí být nutně finančně méně náročná. Oslavenec si sám zařídí občerstvení, výzdobu i zábavný program sám. Vzhledem k tomu, že by oslavenec měl hlavně slavit, a ne připravovat švédské stoly nebo vymýšlet program. I co se týče prostoru, není domácí oslava příliš vhodná, v 50 letech má člověk velkou rodinu a takový nápor by obydlí nemuselo ustát.

Ideálním řešením je zamluvit si prostor, kde se o oslavence i jeho hosty budou starat. Nabízí se tak restaurace, vinné sklípky nebo využití cateringové společnosti. Výhody jsou zřejmé, vše je bez starostí, jídlo, pití i obsluha bude zařízena. V současné době se lze domluvit i s možností donesení vlastního alkoholu nebo občerstvení.

Výzdoba

Jako každá party by měla mít i oslava 50. narozenin bohatou výzdobu. Už i na to existují speciální firmy, které se o ni postarají. Stačí si vybrat barvy, motivy, množství. Stále často bývají oslavy tematické, jako karibská oslava, nebo laděné do určitého stylu.

Občerstvení

Jídlo nesmí chybět. Je nedílnou součástí každé oslavy. Je dobré se jeho výběru věnovat a vybrat kvalitní suroviny a zpracování. Velmi oblíbeným se stávají studené i teplé bufety, kde si každý vybere podle své chuti. Neurazíte ani zabijačkovou paštikou, různými pomazánkami na jednohubkách nebo pečeným masem.

Zatančete si!

Většina lidí s pokročilou hodinou, alkoholem v těle ztrácí stud a zábrany, a rádi si zatančí. Ať už jde o živou hudbu, hudební skupinu nebo cimbálovku, či zahraje DJ, určitě to hosté ocení. Proto při výběru místa je ideální, aby mělo i taneční parket, nebo alespoň prostor pro tanec.

 Co dál?

Oslava 50. narozenin je opravdu něco speciálního. K nastolení takové atmosféry mohou posloužit pozvánky k této akci. Stačí krátká věta sdělující veškeré informace, doplněné obrázkem nebo citátem. Stále často bývá oslava zakončena ohňostrojem. Je to dokonalá tečka za významným večerem.

Netradiční místa

Restaurace nebo zahrada nemusí být jediná místa pro oslavu. Slavnostní je také oslava na parníku, uspořádání velkého pikniku se vším všudy nebo party s kostýmy. Tematické oslavy jsou obecně velmi populární, havajská nebo tropická oslava s květinami a mobilním barem s barmanem, určitě hosty nadchne.

Co s dárkem?

Vymýšlení dárků dělá vrásky většině lidí, navíc když se jedná o takovou událost. Například slané dorty pro muže jsou ideálním dortem se spoustou salámu a uzených dobrůtek. Originálním darem k jídlu může být slaná květina, která je vytvořená z různých uzených lahůdek. Stále více se jako dárek kupují zážitky. Konkrétně pro muže jsou vhodné adrenalinové zážitky, jako jízda v rychlém autě, skok padákem nebo let balónem, který ocení i drahá polička.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55