Nejčastější chyby při nákupu bot: Neděláte je taky?

To, jaké nosíte boty, zásadně ovlivňuje nejen zdraví vašich nohou, ale také zdraví vašich zad. Nevhodné boty vám mohou způsobit řadu zdravotních potíží, kterých se jen těžko zbavuje. Jak vybrat boty, které vašim nohám nebudou ubližovat?foto2

Nejčastější chyby a jak se jim vyhnout

Jaké jsou nejčastější chyby, které děláme, když si kupujeme boty? A jak se jim vyhnout? Známe odpovědi!

  • Špatný tvar boty. Správné boty by měly mít kulatou prostornou špičku, která prstům poskytne dostatek prostoru. Sledujte především vnitřní hranu špičky – čím rovnější je, tím lépe. Špičaté boty tlačí prsty směrem k sobě a tím je deformují.

Tip: Jasně, lodičky do špičky jsou sexy a těžko se jich vzdát. Zkuste je nosit jen ke zvláštním příležitostem a netrávit v nich příliš času.foto1

  • Pokuste se nepořizovat boty z umělých materiálů. Jsou neprodyšné a navíc se nepřizpůsobí tvaru nohy.

Tip: Nesnažte se při nákupu ušetřit tam, kde to není na místě. Vsaďte na prověřené značky, které jsou oblíbené nejen pro svou kvalitu, ale i trendy vzhled. Mrkněte třeba na boty Geox, Ecco či Tamaris.

  • Sledujte, jak je bota zpracovaná. Nejlepší službu vám udělají boty, které jsou lepené a šité zároveň. Především spojení s podrážkou by mělo být dostatečně pevné.

  • Zaměřte se na detaily. Kvalitní bota by měla mít stejně kvalitně zpracované i detaily jako jsou například otvory na tkaničky.

  • Nepodceňujte stélku. Vnitřní část bot by měla být ze savého materiálu.

  • Nepořizujte příliš tuhé boty. V přední části (v oblasti prstních kloubů) měla být bota dostatečně měkká a ohebná.

  • Nezkoušejte si boty ráno. Na nákup bot jděte třeba až večer. Velikost nohy se během dne mění a noha otéká. Největší je ve večerních hodinách – to je ideální čas na nákup bot.

  • Nezkoušejte si boty vsedě. Projděte se v nich a klidně je v obchodě nechte na noze třeba patnáct minut. Jak jinak poznat, jestli vás bota nebude tlačit?

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55