Jak vyzrát na kašel?

Zvýšená teplota, rýma, slabost, a především kašel, to byly společníci mnohých z nás celou letošní zimu. Bohužel, ne vždy s chladným počasím a sněhovými přeháňkami odejde i nemoc. Všichni víme, že nejlépe se proti bacilům bojuje v posteli, ale práce volá. Čím se tedy vyzbrojit, aby boj netrval příliš dlouho?

Důležitost prevence

V ideálním světě by nemoci neexistovaly. Bohužel svět ideální není, nicméně existují způsoby, jak pravděpodobnost podlehnutí virům zmírníme. Základním předpokladem je dodržování hygieny a poctivé mytí rukou. Při cestách hromadnými dopravními prostředky je prozíravé s sebou nosit dezinfekci rukou, která nahradí mýdlo. Neméně důležité je udržovat pořádek v naší domácnosti, kromě míst, která uklízíme běžně, se zaměřme například i na kliky dveří, právě tam se totiž drží velké množství bakterií. Pokusme se vyhýbat kontaktu s nemocnými, a pokud jde o člena domácnosti, připomeňme mu důležitost kýchání do kapesníků a jejich následné vyhazování. A v neposlední řadě to, co nás učili, již když jsme byli malí, jezme hodně vitamínů!

Když nemoc přijde

I přes dodržování veškeré možné prevence se však může stát, že nás nemoc přeci jen skolí. Ačkoliv se o rýmě říká, že je nejotravnější nemocí, tak nějak jsme se s ní již naučili fungovat. Co však život skutečně znepříjemní, je kašel. Má mnoho forem, ale ať už jde o suchý dráždivý kašel, či vlhký kašel doprovázený hleny, vždy lze jeho léčbu urychlit, stačí zvolit správný lék na kašel(https://www.vicks.cz/cs-cz/pripravky-vicks/leky-na-kasel). Když bychom se zeptali našich babiček, jaký je neúčinnější pomocník ve válce s kašlem, bez zaváhání by nám řekly, že med. Avšak ne každý z nás má kapacity na to, sehnat med od včelaře a dělat si přírodní zábaly. Stejně nápomocný však může být sirup na kašel (https://www.vicks.cz/cs-cz/pripravky-vicks/leky-na-kasel/sirup-na-suchy-kasel-vicks-meddex), který med obsahuje.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55