5 tipů, jak rychle zhubnout

Léto odhalilo nedostatky na našem těle, mnohé z nás tak řeší, jak rychle zhubnout, aby na dovolené mohly obléknout plavky. Cestou k tomu měla být zaručená dieta, díky které jste ta kila shodila, ale během pár dnů byla zase zpět. Jak na to lépe?

Drastické diety nejsou cestou k úspěchu

Patříte mezi ty, které mají zafixováno, že když chcete zhubnout, musíte přestat jíst nebo konzumovat několik dní jen určitou potravinu? Možná nějaké to kilo shodíte, díky jojo efektu se ale vrátí jako bumerang zpět a dost možná i s nějakým kilem navíc. Jak rychle zhubnout a bez jojo efektu?

Tip číslo jedna: Změňte stravovací návyky

Prvním krokem by vždy měla být úprava jídelníčku a stravování celkově. Mnohé z nás ráno ve spěchu nesnídají, během dne jen něco rychle sníme a večer to doháníme. Velká chyba.

  • Den začněte hezky snídaní, žádné jídlo pak nevynechávejte.
  • Jezte pravidelně, raději menší porce, ale častěji.
  • Najděte si na jídlo čas, nespěchejte. Každé sousto pomalu rozžvýkejte.
  • Snižte příjem sacharidů, nahraďte je kvalitními proteiny a zdravými tuky.
  • Jezte čerstvou zeleninu a ovoce, pochutnat si můžete i na semínkách a ořechách.
  • Dopřejte si i ryby a mořské plody.
  • Nezapomínejte na vlákninu.
  • Na svačinu si místo sladkostí dejte proteinovou tyčinku nebo proteinový koktejl.
  • Poslední jídlo snězte zhruba 2 hodiny před tím, než si půjdete lehnout.

Tip číslo dva: Začněte se hýbat

Hubnutí a pohyb spolu jdou ruku v ruce, jedno bez druhého nejde. Není třeba hned trávit cvičením dlouhé hodiny, začněte pěkně svižnou procházkou, jděte si zaplavat, projet se na kole nebo si zacvičte jógu.

Časem můžete intenzitu cvičení zvyšovat a vyrazit třeba i do posilovny. Díky posilování zpevníte klouby, posílíte šlachy i svaly, zpevníte celé tělo, snížíte třeba i bolest zad.

Tip číslo tři: Dodržujte pitný režim

Nejen v létě je třeba dbát na pravidelný a dostatečný režim. Přijímat dostatek tekutin je třeba neustále, při hubnutí to platí dvojnásob. Správný pitný režim je součástí zdravého životního stylu, navíc zrychluje metabolismus, díky čemuž tělo pálí rychleji kalorie.

Víte, že i jedna nebo dvě sklenice vody umí zaplnit žaludek člověka a tím ho i zasytit?

Tip číslo čtyři: Nepodceňujte kvalitní spánek

Naše tělo spánek ke správnému fungování potřebuje, bez dostatku spánku se nedá ani hubnout. Kdo je nevyspalý, ten má větší hlad a víc toho tak sní. Když se dobře nevyspíte, hůř vám funguje metabolismus, tělo nemůže správně nakládat s bílkovinami, které jsou potřebné pro růst a regeneraci svalů.

Tip číslo pět: Zkuste ketodietu

Chcete rychle zhubnout i bez toho, abyste měli hlad? Zkuste ketodietu, která je založená na minimálním příjmu sacharidů a zvýšeném příjmu bílkovin a tuků. Když tělu nedodáte sacharidy, které jsou pro něj zdrojem energie, musí najít jiný zdroj. Tím jsou vlastní tukové zásoby. Vy tak začnete hubnout.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55