Nepřestávejte se vzdělávat, jde to i online

Jestliže jste po večerech „uvázaní“ u notebooku, tabletu nebo telefonu a surfujete internetem, můžete zkusit čas využívat lépe. Na internetu je spousta online kurzů, které jsou zpracovány tak, aby nás bavily a aby nám šlo učení snadno. Jestli jste je zatím nezkusili, je to škoda. Zjistili byste, že učení se je teď mnohem zábavnější, než tomu bylo před pár lety.

Cizí jazyky tak, abyste je využili

Učíme-li se jazyky, nejdůležitější je znát slovíčka, nejpoužívanější fráze, gramatiku, ale také slang nebo správný důraz na správné místo ve slově. Tohle vše se dá naučit online kurzem. Jestliže si nějaký spustíte, budete slyše slovíčka správně vyslovené, budete je zároveň číst a budete si je moci pustit i ve spojeních, v jakých jsou nejčastěji používána. Zjistíte, že některá slova ve frázi se dají použít úplně jinak, než když stojí sami o sobě. Některé fráze jsou legrační, přitom slovíčka v nich použitá použijete i ve formální řeči. Učit se můžete i doplňováním do tajenek, hraním her, osmisměrkami, to, co vás baví v češtině, kupříkladu luštění, můžete skvěle hrát i v angličtině či němčině…

Kurzy výpočetní techniky

Tak tohle je něco pro holky. Ty většinou programy nebaví. Proč ale nenechat se učit hezkým mladým ajťákem, který vás na svém blogu naučí orientaci v Excellu, používání Wordu, dokonce i SAPu. Budete jej poslouchat a na obrazovce vám bude ukazovat, co právě dělá. Je to takový návod online, takže se na příkladu, praxi, učíte teorii. Mnohem lepší postup, než když se učíte toerii z knih a pak zdlouhavě hledáte, kde na obrazovce je dané políčko, tlačítko… abyste doplnili, co máte.

Zeměpis a cestování

I učení poznávání hlavních měst je legrace. Na webu najdete např. kurz, který vás zábavnou formou provede jednotlivými zeměmi. Povypráví o obyvatelích, jejich zvycích, o důležitých městech, důležitých odvětvích, kterými daná země nejvíce vydělává. Nechybí zajímavosti z oblasti sportu, hudby, hrát vám v pozadí budou třeba skladby skladatele, jež pochází z daného státu. Říká se tomu tzv. plošné učení. Více smysly vnímáte informace o státu a více si zapamatujete. Informace pak můžete využít nejen při zeměpisu, ale i v hudební výchově, dějepisu a mnohých dalších předmětech.

Až už se potřebujete naučit cokoli, zabrouzdejte kurzy, které pro vás připravují profesionálové, cestovatelé, studenti nebo dobráci, kteří se učili danou látku před vámi. Budete se učit jinak, než je běžné a hlavně vás učení bude bavit, protože bude nenásilné.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55