V zimě vás zahřeje nejen teplý čaj! Zjistěte, jak být v teple!

Teplo je pro člověka velice důležité! Působí totiž nejen na celkové pohodlí, ale také zdraví! Snažte se své tělo zahřát, poradíme vám, jak na to!

 

Aby bylo vše tělo pěkně v teplíčku nemusíte jej balit do pěti vrstev svetrů, stačí když budete dodržovat několik základních pravidel.

 Tipy na zahřátí organismu

 Pohyb

Člověka to spíše táhne k televizi, kdy se může zabalit do huňaté deky a na záda si dát nahřívací polštářek. Přesto se snažte dodržovat nějaký pohybový program. Mezi zaručené sporty, při kterých se více či méně zahřejete patří spinning (jízda na rotopedu), powerjóga nebo třeba aktuálně oblíbený twerk. Pohybová aktivita vám rozproudí krev v těle a vy budete cítit příjemné teplo.

Pitný režim

Ač se zdá, že tělo potřebuje více tekutin v létě než v zimě, i v chladném období je třeba dostatečně pít. Nejen teplé čaje, ale také čistou vodu a nevynechávejte ani 100% džusy, které doplní hladinu vitamínů v těle. V zimních období si nebojte dopřát také nějaký ten alkohol, sklenka vína nebo grogu vás jistě prohřeje a s partou dobrých přátel i smích zajistí příjemné teplo.

Sauna a otužování

Další možností kompletního prohřátí těla je saunování, při kterém si nejen dokonale odpočinete, ale také zvýšíte imunitu. Pokud však máte zdravotní problémy se srdcem, měli byste se nejdříve poradit s lékařem, zda je saunování vhodné i pro vás. kromě saunování vám posílí vaši odolnost vůči zimě a následnému nechlazení také otužování. Zkuste si pravidelně dopřávat studenou sprchu.

Spánek

Lékaři doporučují spát při nižších teplotách. Proto před ulehnutím řádně ložnici vyvětrejte a poté si zalezte do svého pelíšku. Na kvalitě spánku se podepisuje nejen čerství chladný vzduch, ale také povlečení do postele. Materiál povlečení by měl být hřejivý, příjemný a kvalitní.

Je vám často zima?

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...