Víte, co byste měli připravit a vědět, než si domů přivedete koťátko?

Domácí mazlíček v podobě milého a přítulného koťátka je snem mnoha dětí i dospělých. Než si však malou, chlupatou kuličku přivedete domů, je potřeba připravit mu pohodlné a komfortní bydlení. Opomenout nesmíme ani kvalitní krmivo a důležité kočičí příslušenství, díky němuž bude péče o kočku v mnohém snadnější.

Dříve, než bude kočička doma…

Než bude váš čtyřnohý drobeček doma, připravte mu pohodlný pelíšek. Od začátku si bude zvykat na místo a prostředí, které mu bude sloužit i nadále.

K velmi oblíbeným patří např. stahovací pelíšky z peršanu, jejichž výplň tvoří duté vlákno. Jsou velmi příjemné, měkké, poddajné, koťátku poskytnou bezpečí i pohodlí a zároveň jsou velmi dobře udržovatelné v čistém stavu. Velikost s průměrem 40 cm je dostatečná i pro dospělou kočku. Barevná nabídka uspokojí požadavky jak těch, kteří chtějí pelíšek sladit s barvou interiéru bytu, tak těch, kteří chtějí volit podle pohlaví koťátka.

Mezi důležité potřeby pro kočku patří i toaleta. Jde o umělohmotný box v otevřené či uzavřené podobě, který se jednoduše čistí a desinfikuje. Jako podestýlka poslouží speciální směs dřevěná, kukuřičná, nebo minerální bentonit. Kupříkladu bentonit zajišťuje 100% absorpční schopnost, tvoří hrudky, které se odstraňují a doplňují se novým bentonitem. Pod kontrolou udržuje nejen vlhkost, ale i zápach. K toaletám lez pořídit i speciální filtry k pohlcování zápachu nebo předložky a další pomůcky.

Aby se kočička či kocourek měli s čím hrát, pořiďte také hračky, kterých je velké množství a jsou vyráběny v nespočtu tvarů, z různých materiálů a kotě zabaví na dlouhý čas.

Zamyslete se i nad pořízením škrabadla. Předejdete tak nechtěnému poškození nábytku, když si bude chtít váš mazlík protáhnout drápky. Škrabadla se pohybují v různých cenových relacích, záleží jen na vás, chcete-li jednoduché, nebo naopak doplněné o mnohé vychytávky, skrýše, plochy k odpočinku atd.

Podstatným vybavením je i miska na krmivo a vodu. Výborné a stabilní typy najdete jak v kovovém, tak umělohmotném provedení. Dobře se čistí a kočičkám se z nich pohodlně vylizují i poslední zbytky krmiva.

Čím kotě krmit?bag_25

Ať už budete vybírat suché krmivo pro kočku, nebo konzervy či taštičky, vždy dbejte na to, aby odpovídalo jejímu stáří.

Pro koťata do 12 měsíců věku je velmi kvalitním kupříkladu krmivo Optimanova Cat Kitten Chicken & Rice. Přináší ochranu imunitního systému, podporuje optimální vývoj a pomáhá předejít případným srdečním poruchám nebo potížím s trávením. Díky němu pomůžete chránit kůži koťátka a budete se radovat z jeho lesklé a hebké srsti.

Obsahuje velký podíl kuřecího masa – 75% v kombinaci čerstvého, dehydratovaného a hydrolyzovaného masa. Zároveň má optimální množství proteinů, tuků a aminokyselin pro zdraví kočky a její nervový systém. Získalo několik certifikátů, které dokazují jeho anti-aging, hypoalergennost, záruku výroby z čerstvých a kvalitních surovin a další.

Na stránkách juko-krmiva.cz najdete vše pro kočku, co potřebujete. Nahlédněte a nakupte zde za příznivé ceny, navíc při objednávce nad 500 Kč s dopravou zdarma.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55