Jak využít na maximum malý byt?

I když je bydlení v malém bytě z počátku romantické a útulné, po nějaké době přijde chvíle, kdy budete potřebovat svůj kout. Místečko, které bude jen vaše. Pokud si z nějakého důvodu nemůžete větší byt dovolit a rekonstrukce nepřipadá v úvahu, nevěšte hlavu – i na pár metrech čtverečních můžete kouzlit – máme hned několik tipů!

Variabilita nade vše

V bytě, kde jeden kout slouží chvilku jako obývák, chvilku jako pracovna a chvíli jako pokoj pro hosty, je variabilita každodenní nutností. Proto by v každém takovém bytě neměl chybět praktický paraván. Podle ostatního vybavení bytu můžete volit mezi dřevěnou, ratanovou nebo třeba papírovou variantu. Když přijde návštěva a vy budete chtít oddělit postel od zbytku místnosti, když si budete chtít vytvořit útulný pracovní kout, opticky oddělit prostor a vytvořit malé zákoutí… paraván využijete opravdu každý den.

Stylové řešení pro náročné

Pokud potřebujete ve svém bytě vytvořit příčku, která byt rozdělí, ale nechcete se pouštět do složitých stavebních prací, popřemýšlejte o akváriu. Zatímco paraván či závěs nemusí propouštět dostatek, světla, akvária prostor rozdělí a současně propustí všechno přirozené světlo! Ať už zvolíte okázalé vysoké a úzké akvárium nebo tradičnější tvar třeba na zvýšené komodě, vytvoříte originální oddělení prostoru, které navíc vnese do vašeho domova klid a pohodu.

Tip: Nemáte tušení, jak akvárium založit nebo se o něj starat? Přečtěte si, jak správně zprovoznit akvárium. Není to žádná věda a péče o založené akvárium je už opravdu hračka.

Máte vysoké stropy? Využijte je!

Využijte každý prostor, který můžete. Pokud má váš byt alespoň průměrně vysoké stropy, sáhněte po zvýšených postelích či pohovkách, pod kterými vznikne perfektní prostor pro stůl a židli nebo třeba malý gauč. Na okraje zvýšené postele nebo gauče můžete připevnit závěs, a když budete chtít mít soukromí nebo klid na práci, můžete se ukrýt do své pevnosti. Jen si tam nezapomeňte připevnit lampičku a prosvětlete nově vytvořené zákoutí.

A jaké triky používáte vy?

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55