Vybírejte interiérové dveře chytře!

Kvalitní interiérové dveře jsou nezbytnou součástí každé domácnosti, která si potrpí na oddělený prostor a uvědomuje si jejich důležitou funkci. Nejde totiž jen o celkový vzhled interiéru, ale především i o praktičnost. Při výběru nových interiérových dveří proto musíte myslet na řadu faktorů, mezi které patří materiál, těsnění, vzhled, směr otevírání křídla a samozřejmě také údržba. Přitom to není vůbec těžké. Stačí jen znát základní nároky domácnosti, abyste vybrali správně.

Každá místnost má jiné nároky

Málokdo si uvědomuje, že vnitřní dveře patří k těm nejčastěji využívaným objektům v interiéru. Jen si zkuste vzpomenout, kolikrát za den je použijete, jen když přecházíte z místnosti do místnosti. Interiérové dveře však plní svoji funkci i když jsou zavřené, nebo naopak otevřené. Trendem jsou v současnosti syntetické materiály, které se nedeformují, mají vysokou životnost, a jsou dokonce odolné proti vlhkosti, které se v domácnosti nevyhnete. Povrchová úprava navíc umožňuje vybrat si z mnoha odstínů a designů dveří tak, aby se dokonale sladily se zbytkem interiéru. Do pracoven a ložnic vybírejte dveře, které vám zajistí klid a soukromí, u koupelnových dveří nezapomeňte na odolnost proti vlhku a v případě ostatních místností vyzkoušejte prosklené varianty pro získání více světla.

Vysoká odolnost dveří je nejdůležitější

Velmi důležitým prvkem při výběru pokojových dveří je také odolnost. Nekvalitní materiál postupem času snadno podlehne opotřebení. Dveře pak musíte vyměnit, což zbytečně zatěžuje finanční rozpočet. Zvláště děti nebo domácí mazlíčci se umí na interiérových dveřích trvale podepsat. Z kvalitního materiálu však stačí běžné nečistoty otřít vlhkým hadříkem a na silnější zašpinění můžete bez obav použít jakýkoliv chemický přípravek, aniž byste riskovali poškození povrchu dveří. Zajímavou variantu designu nabízí částečné nebo úplné prosklení křídel dveří. Důmyslně zakomponované sklo může zajistit více světla v tmavších místnostech a pozitivně ovlivnit vzhled celku kombinací různých materiálů.

Slaďte interiérové dveře s domácností

Samozřejmě i vzhled je při výběru interiérových dveří ERKADO důležitý. Pokud jste zastánci klasického dřevěného vzhledu povrchu, nemusíte si odpírat moderní materiály, protože jejich povrchová úprava věrně imituje dřevo barevně i strukturou. Od dřevěných dveří jsou téměř k nerozeznání a přitom mají všechny výhody kvalitního materiálu. Před umístěním nezapomeňte zjistit, kterým směrem je praktičtější je otevírat. Ani otevřené dveře by neměly překážet v pohybu nebo narážet do přesahujícího nábytku. Ve skutečně stísněných prostorech je schůdnější variantou sáhnout po posuvných dveřích. Správně zvolené pokojové dveře by měly vydržet mnoho let bez poškození. Při pravidelné údržbě a šetrném zacházení i celý život. Vybírejte proto pečlivě s ohledem na momentální potřeby, ale i na vzdálenou budoucnost.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55