Dámské outdoorové boty. Jaké vlastnosti musí mít?

Nevhodně zvolená obuv je všeobecným problémem. Dvojnásob nepříjemné to ovšem může být u dámských outdoorových bot, protože na túrách většinou neexistuje možnost přezutí. Eobuv2

Co zohlednit při nákupu dámské outdoorové obuvi?

Dámské outdoorové boty lze v průběhu podzimu a zimy obout i pro běžné nošení. Také ve městě by vám pochopitelně měly sedět, nicméně maximální pohodlí vám musí dopřát především v případě, vydáváte-li se často na náročnější túry. Pro takové situace je nutné vybrat špičkovou dámskou outdoorovou obuv! Na pěší pochody budete mít jen těžko přibaleny náhradní boty, neboť ty by se značně pronesly. Co tedy musí obuv na túry splňovat?

Důležitá je samozřejmě správná velikost a tvar, nicméně klíčových parametrů je daleko více. Dámské outdoorové boty musí být vyrobeny z kvalitních materiálů, tedy např. z pravé kůže. Dále platí pravidlo, že čím náročnější terén, tím pevnější boty byste si měla obout. Pro větší bezpečnost je podstatná také protiskluzová podešev, jenž zaručuje dobrou přilnavost. V neposlední řadě musíme zdůraznit, že dámská outdoorová obuv by měla být nepromokavá, zateplená a ideálně i prodyšná.

Jak poznat kvalitní boty i bez zkušeností?

Pokud máte s outdoorovými aktivitami bohaté zkušenosti, jistě si dovedete vybrat takové boty, které pro vám naprosto sedět. Jestliže tomu tak není a nejste si jista, jakou obuv vlastně zvolit, můžete se orientovat dle značky, neboť si tak výrazně usnadníte výběr. Doporučit vám můžeme např. boty Adidas, Merrell či Salomon, neboť tito světoznámí výrobci se soustředí i na takový druh obuvi. V e-shopu Eobuv.cz si navíc můžete boty těchto značek pořídit za dobré ceny!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55