Silvestr bez alkoholu

Oslava konce roku se nezadržitelně blíží a drtivá většina z nás nakupuje jídlo, pití, rachejtle, dokonce i drobnosti zdobící příbytek slavnostně a viditelně, že nový rok očekáváme. Podíváme se, jak se dá oslavit Silvestr bez alkoholu. To, proč se bez něj chceme obejít má důvody různé… někdo řeší zdravotní stav, někdo je na alkoholu závislí a musí si jej odpustit, ženy jsou v očekávání a také jsou tu děti, které slavit chtějí a alkohol zatím nemohou. Anebo pracující, kteří řídí, ovládají stroje, ti si také přiťuknou něčím, co alkohol nesmí obsahovat.

Nealkoholické víno

Alkoholici by si jej měli odpustit, stejně jako jiná nealka, která chutí připomínají skutečné víno, pivo a další alkoholické nápoje. Jiní ale mohou skutečně vychutnat chuť vína, přitom do sebe nedostat ani promile alkoholu. Je pravda, že je sice dražší, ale chybí-li vám chuť vína, není lepší variantou, než obětovat cca 250 Kč a slavit v jeho doprovodu.

Nealko pivo

I tenhle nápoj je u našinců velmi populární, cenově dostupný a než nealko víno mnohem častěji požívané. Vybírat můžete z mnoha značek, chutí.

Koktejly

Zabrouzdejte internetem a pořiďte si ingredience pro výrobu výtečného nealko koktejlu. Je jich spousta a ani není nutné vytáhnout z peněženky příliš velkou sumu peněz. Vyzkoušejte chuť nejen ovoce, ale přidejte zeleninové šťávy, kapičku oleje, rozmixované květy jedlých rostlin, které nápoji dodají krásnou vůni.

Odšťavněte ovoce, které neznáte

Výborným nápadem pro netradiční nápoj, který bude slavnostní a „jiný“, je vybrat si v supermarketu ovoce, které má lahodnou chuť, ale vy jste jej zatím neochutnali. Např. liči, karambolu, meloun, který jste zatím nekoupili, protože je menší velikosti a je dražší, než běžný vodní… Kombinujte s trošičkou šlehačky, sirupu, dodejte bublinky v podobě sifonu… Doslaďte medem nebo stévií, zakápněte citronem… možností je přehršel, stačí jen zapřemýšlet a pustit se do díla.

Zelenina či bylinky v sirové podobě

Okurková limonáda je výtečná. Stejně jako zázvorová nebo bezová. Mražený bez asi najde málokdo (ano, opravdu jsou tací, kteří květy bezu mrazí pro jeho chuť i vůni a vytahují jej na Silvestra), ale např. zázvor v kombinaci s pomerančem vám ukážou, že to, že nebudete pít alkohol neubírá nic na slavností tabuli.

Pokud se vám podaří připravit si nápoj nový, lahodný a dozdobíte ho tak, že bude působit netradičně, recept si určitě schovejte. Není nic příjemnějšího, než moci nabídnout návštěvě ne drahý alkohol, ale vlastní nápoj výborné chuti z vlastní hlavy a kuchyně.

 

Nemáte dostatek času na výrobu nealkoholických nápojů? Přenechejte tuto práci odborníkům na Caterings.cz

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55