Jak správně nazdobit vánoční stromeček?

Ačkoliv se nám zdá, že Vánoce jsou ještě daleko, tak už to není tak dlouhá doba. Za chvíli napadne sníh a pak už nezbývá nic jiného, než si pořídit vánoční stromek a správné ozdoby na něj. Ale jak vybrat ty správné ozdoby a kam je umístit?

Vše se odvíjí od stromečku

Základem na správné zdobení stromečku je mít dobrý stromek. Živé stromy jsou krásnou tradicí a dodávají Vánocům tu krásnou atmosféru, díky vůni jehličí. Na druhou stranu je někdy dost obtížné vybrat mezi nimi ten nejkrásnější. Všechny rostou tak, jak si přeje příroda… Jsou sice krásně košaté, ale některé mají větvičky řídké, různě dlouhé, nebo dokonce sám stromek může být prohnutý a podobně.

Samozřejmě, že prodejci se snaží vždy vybírat ty nejlepší, ale i tak nebude nikdy dokonalý. Právě proto mnoho lidí dává přednost umělým vánočním stromkům. Ty nejen vydrží na další rok, ale mají dokonalý tvar a nemusíme pod nimi zametat spadané jehličí. Když máte vybraný vánoční stromek, tak se můžete pustit do zdobení.

Jak postupovat při zdobení?

  1. Abychom mohli vánoční stromek zdobit, musíme ho mít pevně připevněný k podstavci. Aby stojan držel, musí být kvalitní, proto dbejte na kvalitu při výběru. Jestliže chcete kvalitní stojan lze jej zakoupit ve vánočním e-schopu. Jako první se na stromek dávají světýlka. Někdo volí krásná barevná světýlka, aby byl stromeček veselý i ve tmě, ale jiní dávají přednost klasické jednobarevné variantě. Stromek pak vypadá elegantně a má svou vznešenost.
  2. Obzvlášť ti, co mají doma malé děti, jsou zvyklí na stromek dávat sladkosti. Proto si nakupují vánoční kolekce s čokoládovými figurkami anebo bonbóny, či si je dokonce doma sami upečou, jako třeba perníčky. Anebo chcete-li, aby váš stromek byl zdravý, tak jej můžete ozdobit sušeným ovocem, jako jsou jablíčka, pomeranče a další.
  3. Pokud máme umístěné sladkosti, přichází čas na vánoční ozdoby. Jsou lidé, kteří se drží tradic a své vánoční stromky zdobí pletenými ozdobami anebo ozdobami vyřezávanými ze dřeva či vyrobenými ze slámy. Pokud to máte rádi, proč ne, je to tradice. Ale dnes už je moderní kupovat skleněné anebo plastové baňky. Je  jich neuvěřitelné množství barev, velikostí, tvarů a všeho možného. Máte opravdu v čem vybírat. Navíc každým rokem jde do módy jiná barva vánočního stromečku, ale každý ať ho udělá takový, jaký se mu líbí. Pokud doma nemáte ozdoby v barvě na tento rok, tak navštivte vánoční e-shop, kde si můžete zakoupit snad jakýkoli druh.
  4. Když už visí i baňky, zbývají jen detaily. Někteří jsou zvyklí vázat i mašličky. Vypadá to moc hezky, protože vánočnímu stromečku to dodává nejen bohatost, ale také vznešenost. Někdy je dost těžké najít takovou mašličku, aby šla dobře zkombinovat s ostatními ozdobami. A než mít nějaké nevhodné spojení, je lepší, aby stromek byl bez mašliček.
  5. Blížíme se k závěru. Teď nám na vánočním stromku chybí už je střapce anebo řetězy. A stromeček je hotový, už stačí jen čekat na dárky!

Pro více inspirací neváhejte navštívit vánoční e-shop.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55