Nejčastější chyby, kterých se ženy dopouští při líčení

Líčení je skvělým prostředkem pro zvýraznění obličeje, ale když se ho budete snažit změnit k nepoznání, počítejte s odpudivým výsledkem. Kdo ví, možná se dopouštíte některé z častých chyb, aniž byste to tušila – vezměte si proto ponaučení z následujících tipů. Garantujeme vám, že se budete sama sobě líbit mnohem více než doposud.

Pod make-up patří báze

Zřejmě jste to již četla stokrát, ale ruku na srdce – opravdu si vždy dáváte pod make-up bázi nebo alespoň hydratační krém? A co je ještě důležitější – než ulehnete do postele, nezapomeňte si obličej důkladně vyčistit. Pokud vám dělá problém dostat z tváře voděodolný make-up, vezměte si na pomoc micelární vodu. V opačném případě počítejte se zhrublou, dehydratovanou a porézní pletí se sklonem k tvorbě pupínků.

Alfou a omegou dobře vypadajícího make-upu je dostatečně hydratovaná pokožka. Máte-li dlouhodobé problémy s nadměrným vysoušením, dopřejte ji náležitou péči kvalitním krémem na suchou pleť.

Příliš (ne)výrazný odstín make-upu

Make-up by měl splývat s pokožkou a být vidět co nejméně. Kámen úrazu tkví ve způsobu, jakým si většina žen zkouší odstín. Make-up si nanáší na hřbet ruky, ale tam má kůže úplně jinou barvu než na obličeji. Správný odstín vyberete tak, že make-up nanesete na hranu čelisti, a to za denního světla. Pokud splývá s krkem, je „váš“.

Příliš hrubá vrstva make-upu

Co dodat k tomuto bodu? Snad jen to, že silná vrstva make-upu nemá lepší krycí efekt. Působí zcela opačně a nedokonalosti zvýrazňuje. Jestliže opravdu potřebujete použít krycí make-up, naneste ho pouze lokálně.

Nesprávné zakrytí kruhů pod očima

Zamaskování kruhů pod očima je naprosto základní úkon, ale přesto je některé ženy vůbec neřeší, případně používají příliš hutný korektor, čímž docílí nechtěného zvýraznění a celkového umocnění již tak mizerného dojmu. Určitě se vyvarujte použití příliš světlého korektoru, který vám pod očima vykouzlí bělavé půlměsíce. Mnohem lepší jsou lehce nažloutlé a lososové odstíny – samozřejmě pečlivě spojené s make-upem.

Kontroverzní černá linka uvnitř oka

Líbí se vám výrazná černá linka uvnitř oka? V zásadě na ní není nic špatného, ale musíte ji umět udělat tak, aby vaše oči ve výsledku nevypadaly mnohem menší. Naprostou samozřejmostí je perfektní podklad a kvalitní řasenka.

Špatně upravené obočí

K častým chybám patří příliš časté vytrhávání obočí, které v pozdějším věku nedorůstá tak rychle jako v pubertě. Do úpravy se proto pouštějte až ve chvíli, kdy vám doroste. A když neroste ani zdaleka tak rychle, jak potřebujete, chopte se ostře řezané tužky na obočí a pečlivě si ho dokreslete.

Rtěnka, která „přebíjí“ oči

Pokud se chystáte do manéže, pak jsou výrazná rtěnka a neméně výrazné oči naprosto v pořádku. V opačném případě máte na výběr – buď zvýrazníte oči a u rtů uberete, nebo naopak. Obojí opravdu ne.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55