Jak na cizí jazyky? Učte se pravidelně a sledujte filmy v originále!

Angličtina, francouzština, němčina nebo ruština. V dnešní době je jeden cizí jazyk nutností, většina zaměstnavatelů však kromě výborné znalosti angličtiny vyžaduje také ovládání druhého nebo třetího jazyka. S ohledem na mnoho nadnárodních společností, které mají v Praze pobočku, nebo mezinárodních projektů, které probíhají, není divu. Je nutná nejen komunikace navenek, ale také se umět dorozumět v rámci týmu. Jak se zdokonalit v cizích jazycích snadno a zábavnou formou, abyste v takových firmách obstáli?

Co se v mládí naučíš

U cizích jazyků více než u čehokoli jiného platí, že co se v mládí naučíš, v dospělosti (spíše než ve stáří) jako když najdeš. Proto u svých dětí nepromarněte dobu, kdy se mohou naučit cizí jazyk takřka bez jakékoli námahy a včas je zapište do kurzů angličtiny pro nejmenší. Avšak ani u dospělých není vše ztraceno, i když bude učení cizího jazyka mnohem časově náročnější než u nejmenších dětí.

Malé děti totiž nasávají veškeré informace jako houba, naopak v dospělosti je nutné cíleného učení, které vyžaduje metakognitivní schopnosti a pravidelné učení ve volném čase na úkor jiných volnočasových aktivit.

Poslouchejte podcasty, sledujte filmy

Kromě klasického sezení v lavici je dobré jazykové dovednosti zlepšovat poslechem rodilých mluvčí. Možností je poslouchat rádio v cizím jazyce, variantou jsou BBC podcasty v angličtině, do kterých se můžete zaposlouchat při cestě do práce nebo při joggingu. Obdobně funguje pro francouzštinu Radio France International (RFI). Sledovat také můžete filmy a seriály v originále, případně doplněné o titulky v originále, což usnadní začátečníkům pochopení děje.

Vsaďte na kvalitní kurzy

Ne každý má však natolik silnou vůli, aby se pravidelně učil sám doma. Právě proto je vhodné se zapsat do jazykové školy. Zatímco vy se budete učit anglicky, vaše ratolesti mohou v té samé době navštěvovat kurz francouzštiny pro děti. Pravidelnost a kolektivní učení totiž zvyšuje pravděpodobnost, že uspějete a nebudete věčným začátečníkem. Také neztratíte motivaci, soutěžit totiž s vlastními dětmi je o mnoho těžší. Hůře se také vysvětluje, proč ony už plynně hovoří, zatímco vy jste stále na začátku učebnice.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55