Seznamte s nebesky modrou – barvou roku 2021. V interiérech bude jako ryba ve vodě!

Institut Pantone každoročně volí barvu, která po celý rok symbolizuje kulturu a společnost. Hitem letošního roku se stala klasická modrá – barva jistoty, stálosti, klidu, sebedůvěry a vzájemného napojení. Pomohla nám zachovat chladnou hlavu při nejistém vstupu do nové dekády, dodala víru a stala se pro nás pomyslnou kotvou. Jenomže čas plyne jako voda a odstín s názvem 19-4052 brzy nahradí jiný. V roce 2021 bude podle odborné poroty opět patřit modré. Nástupcem se stane nebesky modrá.

Interiéroví designéři vždy berou stanoviska americké korporace vážně, takže je jisté, že se s nebesky modrou budeme setkávat na každém kroku. Mnohdy v tradiční kombinaci s bílou a podle všeho i v tandemu s barvou roku 2019 – korálovou.

Zástupci Pantone upřesnili, že nebesky modrá nereprezentuje pouze odstín, který si každý představí v souvislosti s „modrou oblohou“. Ve skutečnosti se bude v interiérech objevovat široké spektrum odstínů, jež se na nebi střídají od brzkého rána až do pozdní noci.

Jak nebesky modrou využijete u sebe doma?

Nebesky modrá je velmi univerzální barva a její využití bude příští rok vskutku pestré. Můžete ji pojmout jako dominantní a prostřednictvím výmalby či tapety do ní zahalit celý interiér. Chybu však neuděláte ani v případě, že ji předurčíte do role doplňkového odstínu. Záclony, ubrus, polštářky či jiné bytové textilie v místnosti okamžitě navodí příjemnou odpočinkovou atmosféru.

Zároveň jde o ideální barvu do dětského pokoje, a to nejen chlapeckého. Vzepřete se zavedeným konvencím, rozbijte stereotyp a zahalte do nebesky modrého království malé slečny. A když už budete v ráži, oblečte do ní také kuchyni. V kontrastu s kovovým příslušenstvím je od ní těžké odtrhnout oči.

Jedno je jisté. Nebesky modrá bude plnohodnotným – a dost možná ještě úspěšnějším nástupcem klasického odstínu. Vpustíte-li si ji do domu, nebudete litovat.

Zdroj / foto: trendbible.com.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...