Na co myslet při výběru nábytku do dětského pokoje?

Dětský pokojíček by měl splňovat hned několik požadavků, a to nejen na estetický vzhled, ale též na bezpečnost a praktičnost. Proto při výběru nábytku a bytových doplňků přihlížíme k druhu materiálu a jeho zpracování. Nezapomínáme rovněž přihlédnout k věku, případně pohlaví dítěte. V jakém pokoji se budou děti cítit nejlépe?

Zaměřeno na nejmenší

Dětský nábytek do pokojíčku pro kojence, přes batolata až po děti předškolního věku by se měl vyznačovat stabilní konstrukcí a oblými hranami. Mrňouskové rádi všechno ochutnávají, z toho důvodu dbáme hlavně na zdravotní nezávadnost povrchových úprav nábytku. V miminkovském dětském pokoji by rovněž neměly chybět komody s přebalovacím pultem, neboť prakticky kombinují šikovné využití úložného prostoru s pohodlným a bezpečným přebalováním těch nejmenších. Děti mladší 3 let velmi rády lezou a hrají si na zemi, vybíráme podle toho odpovídající podlahovou krytinu. K hrám jsou ideální koberce, které děti chrání před prochladnutím.

Dopřejte dětem kvalitní spánek

Dětské postýlky jsou dalším vybavením, které je nepostradatelnou součástí každého pokojíčku. Pořiďte takovou, v níž se dětem bude pohodlně a klidně usínat. V tomto případě hraje při výběru dětské postele věk významnou roli. Miminka ukonejší ke spánku houpavý pohyb kolébky, dětem do 2 let zajistí klidný spánek klasická dětská postýlka. Starším dětem už můžete pořídit klasickou velkou postel, ovšem neměla by jí chybět bezpečnostní zábrana.

Dostatek úložného prostoru zabrání nepořádku

Dětská šatní skříň toho umí hodně uložit a schovat. Díky tomu se po pokoji nebude věčně povalovat povlečení, knížky a hračky. Skříň opět přizpůsobíme věku dítěte, aby bylo schopno samo uklidit si věci. Dobrou službu vám prokáží variabilní doplňky, jako jsou výškově nastavitelné police, drátěné koše pod poličkou či úložné boxy. Vše tak bude přehledně srovnané.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55