Jak vytvořit zajímavé dekorace a přáníčka z papíru

Vánoce se blíží, proto vám přinášíme několik tipů, jak originálně zabalit dárečky, vytvořit krásná přání nebo papírové ozdoby. Avšak naše nápady můžete využít i během roku, stačí jen pozměnit motiv a vzniknou nádherné věci za pár korun. Pořiďte si na to pár výtvarných potřeb. Základem jsou ostré nůžky, kvalitní řezák v tužce, lepidlo na papír a barevné papíry, čtvrtky i třeba pěnovku moosgummi.

dekovyřezávání

Prořezávaná přání

Vytvořit si vlastní přání je velmi jednoduché. Vezměte si tvrdší papír a přehněte jej. Velikost si určete sami, můžete mít přání klasické velikosti A5. Menší přání využijete také jako jmenovky na dárky. Na přehnutý papír si jemně předkreslete motiv, který pečlivě vyřežte řezákem. Zvláště drobné motivy chtějí notnou dávku trpělivosti a zručnosti. Hotové přání můžete podlepit barevným papírem, aby ještě více vynikly otvory. Přáníčka však nemusíte nutně jen prořezávat, použijte razítka, glitry, vyřezané malé girlandy srdíček.

dekojmenovky

Jednoduché papírové ozdoby

Stejnou metodou si vyrobíte i ozdoby na stromek, do vázy nebo na okna. My jsme si zvolili kruh, do něhož jsme opět prořezávali hvězdy. Podlepili jsme jej červeným papírem. Pro uchycení na stromeček stačí doplnit očkem z provázku vlepený mezi papíry. Snadné a efektní, nemyslíte? Dekoraci použijte i na okna, vystřihněte si soby, stromečky, srdce nebo sněhuláky a nalepte je vhodným lepidlem. Nakreslete si na tvrdý karton třeba soba podle jiného obrázku.

dekopřání

Originálně zabalené dárky

U dárků nejde jen o obsah, stejně důležité je i jeho zabalení. Zkuste si zabalit dárky do bílého nebo jednobarevného papíru a ozdobit je razítky, vystřiženými hvězdami z barevného papíru či pásy drobných girland. Kupte si kvalitní stuhy, které váš výsledek jen pozvednou. Krásné vypadá dárek zabalený do barevného papíru, do něhož vyřežete jméno obdarovaného, otvory podlepte kontrastní barvou.

dekořezák

 

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...