Zimní dovelená s dětmi ve Francii

Milujete zimu vy i vaše děti? Radši investujete do zimní dovolené místo do letní? Pak je lyžování ve Francii pro vás to pravé. Francouzské Alpy jsou vyhlášené prvotřídním lyžařským zázemím, stoprocentním servisem a moderními centry pro relax a odpočinek. Dokáží uspokojit i toho nejnáročnějšího turistu. Kde si ve Francii nejvíce užít zimní dovolenou, kde je to vhodné pro rodiny s dětmi a další informace o francouzských Alpách, se dočte v následujícím článku.

winter_mountains

Proč Francie?

Francouzské části Alp jsou vyhlášené mezi milovníky zimních sportů. Nabídka lyžařských služeb je skoro nevyčerpatelná. Poskytují zázemí jak pro začátečníky i pokročilé, pro lyžaře i snowboardisty, pro náročné i pro rodiny s dětmi. Na své si přijdou i adrenalinoví nadšenci, tak i sportovci, co si přijeli odpočinout a zrelaxovat.

Čím je Francie, tak lákavá? Zejména je to neuvěřitelná příroda, která je všudypřítomná. Nemusí se tak využívat jen sjezdovky, ale lákavé jsou i túry po horských hřebenech. Dalším lákadlem je samozřejmě jedinečná francouzská kuchyně, ne jeden turista, volí cestu do Francie za nezapomenutelným kulinářským požitkem.

V neposlední řadě jsou to vynikající podmínky pro zimní radovánky. Ve francouzských Alpách je nad 400 plně vybavených rezortů. Střediska jsou prakticky celoročně fungující, díky nadmořské výšce až 3300metrů. Lyžovat se zde může již od konce podzimu až do začátku května. Destinace kolem ledovců nabízejí dokonce celoroční lyžování, jako je tomu na Tignes nebo Les 2 Alpes.

Hory ve Francii dokáží vytvořit dokonalou zimní dovolenou. Mezi největší tahouny turistů z celého světa jsou:

  • Ubytování přímo na sjezdovkách
  • Perfektní sněhové podmínky
  • Široké sjezdovky
  • Propojená síť lanovek a přepravních zařízení
  • Přehledné značení, vždy upravené sjezdovky
  • Velká nabídka mimo lyžařských služeb

belle_plagne_187670

Ubytování

Ve Francii je na výběr z nepřeberného množství ubytování, je možné si vybrat od tradičních vesniček s klasickými centry a typickými chatkami z kamene a dřeva, kde jde krásně při zapáleném krbu nasávat atmosféru krásné Francie, až po moderní rezidence s kompletním servisem nabízejícím prostory pro relaxaci a odpočinek. Většina rezidencí je situována přímo u sjezdovek, nebo možností dojet k lanovce.

Zimní dovolená s dětmi

Francie díky svým znamenitým podmínkám pro dospělé, poskytuje a dá se říci, že si i zakládá na spokojenosti dětí. Skoro všechna střediska mají vždy k dispozici sjezdovky nebo dráhy přímo určené pro malé lyžaře nebo snowboardisty. Na francouzských sjezdovkách jsou dětské ski parky, kde na bezpečí dětí dohlíží školení instruktoři nebo lyžařští trenéři.

Pokud děti ještě na lyžích nestály nebo jsou ještě malé, je kolem sjezdovek velká spousta atrakcí, nebo zimních zábavních parků. Mezi atrakce často patří jízda se psím spřežením, procházka ve sněžnicích nebo bobové a sáňkové dráhy. Právě sáňky nebo boby s volantem mají na sjezdovkách vyhrazený prostor a děti můžou celý den řádit na svahu, zatímco rodiče si užívají lyžování.

Co jistě ocení rodiče je zlevněné jízdné, a to pro děti do 15 let za cenou dětského, u dětí do 10 let někdy zcela zdarma.

Oblíbené destinace

Jedno z nejlepších zimních středisek ve Francii je zcela určitě Val Thorens. Val Thorens patří mezi tři údolí a řadí se mezi ty nejvýše položená střediska, nadmořská výška od 2100 metrů až 3250 metrů. Díky nadmořské výšce mohou zcela jistě zmizet obavy, zda bude sníh. Val Thorens nabízí jednu z nejdelších lyžařských sezón, a to od poloviny listopadu do začátku května. Samozřejmostí jsou zde areály pro snowboardisty, free style a také pro ty nejmenší.

Dalším místem, kde se vyplatí strávit zimní dovolenou je Chamonix Mont Blanc. Toto středisko se nachází v Savojských Alpách a je přímo pod majestátným Mont Blancem. Chamonix Mont-Blanc se řadí mezi střediska sdružených pod názvem „ Best of the Alps“. Díky své nadmořské výšce, která je vždy nad 2000 m, je možnost jarního lyžování a obavy, že nebude sníh, jsou zcela vyloučené. Pro rodinné lyžování je nevíce doporučován areál Tour/Col de Balme.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55