Zatočte s nadváhou svých mazlíčků!

Velká část českých psů i koček trpí nadváhou. Chceme jim ukázat, jak je máme rádi, a tak jim podstrojujeme jednu dobrotu za druhou. A oni spokojeně baští. Napadlo vás někdy, že tím svému miláčkovi můžete ubližovat a výrazně zkracovat jeho život?1_thumb_1001030

Zvíře s nadváhou má nejen méně kvalitní, ale také výrazně kratší život. Až polovina českých mazlíčků trpí nadváhou a z toho je polovina z nich dokonce obézních. Máte podezření, že i váš mazlíček není tak úplně v kondici?

Jak poznat, že je váš chlupáč při těle?

Nejpřesnější odpověď vám samozřejmě poskytne vás veterinář, ale jsou znaky, podle kterých můžete nadváhu svého mazlíčka poznat sami:

  • Nelze nahmatat žebra, nebo jsou znatelná až pod vrstvou tuku
  • Není viditelný pas (toto platí pro pejsky)
  • Zvíře je pomalé a líné
  • Má zrychlený tep i dech
  • Často spí a zdá se rozmrzelý

Poznali jste v těchto znacích svého miláčka? Pak je třeba jednat!

Správná strava a dostatek pohybu = šťastný mazlíček

Kvalitní a správně dávkované krmivo pro psy a kočky je základem zdravého životního stylu každého mazlíčka. Dodržujte doporučené dávkování, které je uvedené na balení krmiva, pamlsků i konzerv pro psy i kočky a naučte svého mazlíčka na pravidelnou stravu. Krmení by mělo probíhat jednou denně v doporučené dávce a vždy ve stejný čas. Nedojedenou porci po určité době odeberte a misku vraťte na své místo až další den zase v době krmení.

Dbejte na pravidelný pohyb, nepřehánějte to s pamlsky a obrňte se trpělivostí, protože ty smutné oči vás budou pozorovat každý den. Ale děláte to přeci pro jeho dobro, ne?

Tip: Pokud váš mazlíček přibral po kastraci, vyzkoušejte speciální stravu pro kastrované psy a kočky – neobsahuje tolik kalorií a i menší porce zasytí více než klasické granule.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55