5 zásad pro posilování

Podívala jste se do zrcadla a tak trochu jste se vyděsila? Pevná postava nikde a naopak vám přibyly faldíky? Chcete se rychle dostat do formy a postavu zpevnit? Vyberte si posilování a do léta máte postavičku jako bohyně. Poradíme vám, jakých 5 zásad musíte při posilování dodržovat, aby bylo vaše snažení úspěšné.

ocimazeny.cz_kentoyafitness_cz_nahledovy

1. Rada profesionála

I když to na první pohled tak nevypadá, posilování je poměrně obtížný sport. Na začátku je třeba posoudit fyzickou kondici a až na základě výsledku sestavit cvičební plán. Sama to určitě nezvládnete. První zásada proto zní: Najděte si profesionálního trenéra, který se vším pomůže. Může to být například dvojnásobný mistr republiky v kulturistice Lukáš Osladil, který působí v Kentoya Fitness posilovna Praha.

ocimazeny.cz_kentoyafitness_cz_01

2. Pozor na jídelníček

Pokud cvičíte, musíte změnit váš jídelníček. Tělo potřebuje hlavně bílkoviny, aby mohlo vytvářet svalovou hmotu. Je třeba jíst střídmě a zdravě. Tipy na správné sestavení jídelníčku najdete v tomto článku. Do jídelníčku je třeba zařadit mléčné výrobky, které obsahují hodně bílkovin.

3. Čas a výdrž

Pokud si myslíte, že stačí pár dní chodit na trénink a budete mít dokonalou postavu, s cvičením ani nezačínejte. Posilování vyžaduje vytrvalost. Výsledky se dostaví, chce to ale čas. Svaly se začínají rýsovat cca po 2 měsících pečlivého tréninku.

ocimazeny.cz_kentoyafitness_cz_02

4. Pitný režim

Při cvičení i mimo něj je velmi důležité dodržovat pitný režim. Pijte neslazenou vodu a fresh džusy. Výborné jsou také ovocné smoothie, které nahradí svačinu. Kolik musíte za den vypít? Optimálně 0,5 litrů tekutin na každých 15 kg váhy. Při tréninku je třeba pít více, protože vylučujete z těla vodu pocením.

5. Nezapomeňte na odpočinek

Vaše tělo dostane při cvičení zabrat, a proto je nutné mu zajistit i dostatek času pro regeneraci. Vhodnou formou relaxace je například plavání, čas od času si zajděte také na masáž. Relaxaci nabízí i solárium Praha, které se nachází v prostorách Kentoya Fitness.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...