Jaké vybavení ještě stále chybí ve vaší kuchyni?

Rekonstruovali jste kuchyni a v rámci rekonstrukce chcete do svého království nejen nový nábytek a nové spotřebiče, ale kompletně celé nové vybavení? Vařit v nové kuchyni se starými potřebami by bylo neefektivní. Navíc v porovnání s cenou spotřebičů a nábytku, je investice do vybavení už jen minimální a z hlediska efektivity vaření velmi důležitá. Jaké vybavení by ještě ve vaší kuchyni mohlo chybět?

Rozdělte si potřeby na přípravu, vaření a servis

Kuchyňské potřeby jsou velmi široký pojem, pod kterým se v současnosti nachází tisíce nových produktů a další jsou neustále vyvíjeny. Abyste se lépe orientovali v tom, zda máte do své kuchyně pořízené veškeré vybavení, rozdělte si potřeby do tří základních kategorií – příprava pokrmů, vaření a servis. Vybírat se vám tak bude mnohem snadněji a existuje menší pravděpodobnost, že na něco zapomenete.

Příprava pokrmů

V kategorii přípravy pokrmů jsou jednoznačně nejdůležitějším vybavením kuchyňské nože. S noži je zapotřebí upravit drtivou většinu potravin před samotným procesem vaření. Jak správně vybírat kuchyňské nože, se můžete dozvědět ZDE. Krájení rozhodně není jedinou přípravnou činností. Zapotřebí jsou také potřeby na loupání, strouhání, sekání, stříhání bylin a další.

ocimazeny.cz_tescoma_cz_01

Samotné vaření

K samotnému vaření jsou nejdůležitější hrnce, pánve a kastroly. Ideální variantou je vybírat ucelené sady nádobí, nikoliv každý kus samostatně. Vybírejte tak, aby bylo nádobí univerzální – vhodné na všechny typy varných desek i na zapékání do trouby. Nezapomínejte ani na pekáče, nádobí na dušení a zapékání. Často opomíjené je drobnější nářadí, jako jsou vidličky na maso, vařečky, teploměry a pomůcky na dochucení.

ocimazeny.cz_tescoma_cz_02

Servis pokrmů

Jídlo musí nejen dobře chutnat, ale také skvěle vypadat. Vždy je zapotřebí mít sety talířů, misek a tácků, na které budete pokrmy servírovat. Nezapomínejte ani na kleště, naběračky a další náčiní, kterým pokrmy budete nabírat. Důležité je také mít kompletní sadu příborů. Velmi často se v kuchyni zapomíná na správný výběr nádobí, ve kterém lze uskladnit a uchovat uvařené pokrmy – misky, termosky, sklenice a další.

ocimazeny.cz_tescoma_cz_03

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55