Používejte kvalitní repelenty jako ochranu před klíšťaty i hmyzem

Každoročně u nás onemocní klíšťovou encefalitidou spousta dospělých i dětských pacientů. I když není úplná 100% ochrana, jak se před touto nemocí chránit, díky kvalitnímu očkování a repelentům je možné jí alespoň předcházet. Abyste si byli jisti, že se jí bráníte co nejvíce, používejte spreje, oleje nebo tělová séra, jež se do pokožky či oblečení vpijí a hmyzu budou jednoduše zapáchat.

Domácí repelent pro všechny, kdo je rádi zkusí

Jednoduchým způsobem můžete vyrobit repelent doma. Stačí, když nasbíráte listí z černého bezu, podrtíte jej a necháte pár dnů louhovat v olivovém oleji. Tento způsob výroby repelentu je snadný, levný a klíšťata spolehlivě odradíte.

Obraťte se na lékárníky

Dobrým místem, kde pořídit kvalitní repelent, je rozhodně lékárna. Lékárníci vám mohou pomoci a poradit, jak zvolit repelent pro sebe i pro vaše děti. Také si nechte poradit, jak nejlépe aplikovat olej či sprej.

Ideální je, pokud se potíte či koupete, opakovat aplikaci hned poté, co se vykoupete. To stejné platí o oblečení, vždy je lepší být opatřen více, než méně. Aplikujte tedy sprej či olej z dostatečné vzdálenosti jak na pokožku těla, tak na vaše oblečení. Drtivá většina sprejů i olejů je běžně vypratelná a nemusíte se obávat, že byste si oblečení trvale znehodnotili.

Kolik vás bude ochrana před klíšťaty stát

Za repelenty nebude platit příliš mnoho. Postačí vám 100 Kč – 300 Kč a budete si jisti, že máte kvalitní a spolehlivý repelent. Toto za spolehlivou ochranu skutečně stojí. Navíc si můžete volit různé druhy, které vám budou plně vyhovovat pro správnou a různě častou aplikaci.

Navštivte i vy svoji nejbližší lékárnu a poraďte se s lékárníky, jak si nejúčinněji vybudovat ochranu před klíšťaty a s nimi spojenou klíšťovou encefalitidou. Za investované peníze ochrana před touto zákeřnou nemocí zaručeně stojí.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55