Nechtěné tetování a jak s ním zatočit

Tetování všude, kam se podíváte. Mít na zádech či na chodidle umělecké dílo, které z vás udělá tak trochu rebelku a tak trochu nekonvenční vamp, po tom dnes touží nejedna žena. Jenže co když máte smůlu na nešikovného tatéra, najdete si práci, kde vám tato ozdoba překáží, nebo se vám to srdíčko na pupíku po letech prostě okoukalo? Kvůli špatnému tetování rozhodně hlavu nevěšte.

Pokud se chcete nechtěného obrázku na kůži zbavit, máte hned několik možností. Záleží na tom, jestli potřebujete tetování jen dočasně zakrýt pro speciální příležitost, překrýt jej novým motivem, nebo se s ním chcete rozloučit jednou provždy.

Pro ten poslední případ dnes naštěstí existuje metoda odstranění tetování laserem, která je maximálně šetrná a účinně si poradí s černým, tmavě modrým ba dokonce s některými typy barevných tetování. Ale nejdřív pěkně popořadě:

Překrytí make-upem

Může se vám stát, že se v některých situacích nebudete chtít chlubit tím, že tetování máte. Chystáte se na důležitý pohovor, nebo se chcete hodit do gala a tetování vám nevkusně kouká z plesové róby. V těchto případech zvolte speciální kosmetiku – krémy, které tetování dočasně překryjí a imitují přirozený vzhled kůže. Pokud se ale chystáte na plese tančit, počítejte s tím, že se vám může make-up rozmazat.

Nové přes staré

Tato možnost se hodí především tehdy, když se vám už staré tetování nelíbí, ale nějaké byste předci jen chtěla. Talentovaný tatér vám jej překryje novým obrázkem, pozor ale na to, že kůže musí být zcela zahojená, bez jizev a nový obrázek bude větší než ten původní.

1474272897_doretus05nahlednainternet

Odstranění tetování

I když je dnes tetování v módě a většina lidí jej už dávno nevnímá jako něco negativního či provokativního, v určitých profesích jej pořád mít nesmíte (nebo alespoň nesmí být viditelné). Letušky, lékaři, zaměstnanci bank, ale i právníci či soudci – ve spoustě zaměstnání musíte dodržovat přísný dress code, do kterého vaše tetování nemusí zapadnout.

Dalším problémem bývají nepodařená tetování, která prostě nemůžete jen tak „reklamovat“. Někdy se dokonce stává, že se tetování na určitém místě (například na prstu) nechytí tak, jak má, a výsledek hezky rozhodně nevypadá.

Ještě před pár lety existovaly pro odstranění nechtěného tetování jen poměrně bolestivé a nešetrné metody: seškrabování, broušení nebo dokonce odstranění pomocí skalpelu. Dnes se naštěstí můžete obrátit na kliniky, které vám tetování odstraní pomocí speciálního laseru. S nejvýkonnějším laserem na trhu pracuje kupříkladu pražská MEDICOM Clinic.

Výhodou laseru je to, že je k tělu šetrný a po odstranění tetování nezanechá téměř žádné stopy či jizvy. I s tak revoluční metodou, jakou je ošetření laserem, se však budete muset obrnit trpělivostí. Odstranit tetování totiž není otázkou jedné návštěvy a většinou je třeba 3-8 sezení během měsíce, aby tetování zcela zmizelo. Počet sezení se zároveň odvíjí od toho, jak velké, staré a kvalitní tetování máte.

Jak odstranění tetování laserem probíhá?

Ošetřované místo nejprve lékař znecitliví, aby zákrok nebolel. Pomocí laseru pak postupně vysílá jeden impuls za druhým – paprsky v podstatě barevnou skvrnu rozstřelí. Pak nastoupí bílé krvinky, které barvu v těle vyhodnotí jako cizí element a postupně ji celkem pohltí.

Po ošetření laserem se kůže hojí asi týden až deset dní. Ihned po zákroku pigment dočasně ztmavne a okolí tetování bude narůžovělé – asi jako nové tetování. Pak začne miznout, až na něj zůstane jen vzpomínka.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55