Nezbytné oblečení pro školáky

S přechodem dítěte ze školky do školy je potřeba provést drobné změny v šatníku. Myslet bychom měli nejen na oblečení pro každou myslitelnou příležitost, ale také na fakt, že i děti řeší módu a v oblečení by se měly především cítit dobře. Jen tak budou moci ve škole podat patřičné výkony a vracet se spokojené. Pojďme se tedy podrobněji podívat na běžný šatník školáka, ať už v první, nebo i následujících třídách.

Pohodlné kalhoty

Děti velkou část dne tráví sezením v lavici, což jistě není ideální stav. Ještě horší je to v případě, že je navlékneme do nepohodlných kalhot s minimem pružnosti a nepříjemnými švy. Naštěstí se už i nahlížení na módu posunulo a běžně vznikají tepláky do školy slušivých střihů a přijatelného vzhledu, které klidně může chlapec vzít i na vyučování. Dívky to mají snazší, protože jim stačí sada pohodlných legín, které se dají velmi elegantně kombinovat také k šatům a delším tunikám. Další alternativou jsou elastické džíny.

Trička dle vlastního výběru

S věkem přichází uvědomění vlastní identity, a děti proto ještě před nástupem do první třídy začínají řešit svůj šatník. Nenuťte jim proto jen věci, které odpovídají vašemu vkusu. Vezměte je s sebou na nákupy a alespoň výběr chlapeckých i dívčích trik nechte na nich. Jedná se pravděpodobně o nejsignifikantnější prvek oblečení a dětem na něm extrémně záleží. Pokud si syn vybere chlapecké triko se Supermanem, dopřejte mu ho, i když vám samotným se nezdá vhodné.

Alespoň jeden společenský kousek

Návštěvy divadla či jiných společenských akcích jsou ve školách často běžnou součástí roku. Nečekejte na to, až dítě přijde s tím, že druhý den jde na divadelní představení, a vy budete v panice shánět vhodné šaty či košili. Alespoň jedno společenské oblečení si připravte už se začátkem školního roku. Minimálně při předávání vysvědčení jej dítě na sto procent využije.

Vybavení na výlety

Tak jako patří ke škole občasná návštěva divadla či hvězdárny, třídy často míří i na různé výlety do přírody, exkurze či školy v přírodě. Na tuto situaci se také připravte předem a vybavte dítě nepromokavou bundou a sportovními kalhotami. Krom aktovky mějte v záloze i klasický turistický batůžek.

Boty jsou základ

Rodiče mají občas tendenci zapomínat na boty, ale i ty jsou součástí oděvu. Chybět by neměly boty pro běžné nošení, tenisky či nepromokavé boty na výlety a jeden slušnější pár obuvi, pro dívky například střevíčky.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...