Zimní odpoledne na českých hradech a zámcích

Většina hradů své brány sice na podzim zavírá, ale najdou se i takové, které jsou otevřené celoročně a právě na zimní období připravují pro své návštěvníky netradiční prohlídky a akce. Na jaké hrady se můžete vydat a kde na váš a vaše děti čekají koncerty, jarmarky a adventní trhy? Sepsali jsme pro vás pár tipů.svihov_od_jihu

Hrady, zámky, muzea i výstavy

Přes léto a na jaře se nabízí spousta možností, jak trávit čas s dětmi. Ale na podzim a v zimě je to složitější. Venku být moc nejde a spousta atrakcí je zavřená. Na to snaží provozovatelé hradů, zámků, ale i výstav a muzei reagovat a připravují expozice a programy pro děti i jejich rodiče.

První advent na Konopišti

Na zámku Konopiště se můžete vydat na první adventní akci, která se bude konat 26. listopadu ve sklenících Růžové zahrady. Akce se koná od 13 do 17 hodin a jedná se o prohlídku tropické a subtropické flory ve sklenících hradu.

Akce nabízí možnost koupě adventních dekorací, která samy vyráběly zámecké zahradnice. V mrazivém počasí se budete moci i občerstvit. Vstupné na akci je 35 Kč. Na zámku Konopiště na vás také čeká možnost si zastřílet z kuše nebo si vyzkoušet bojovat s praky, luky a koupit si dřevěné meče.overview_of_konopiste_castle_konopiste_benesov_benesov_district

Zimní prohlídka hradu Švihov

Ve dnech od 27. 12. do 30. 12. 2016 máte jedinečnou možnost se svými dětmi navštívit vodní hrad Švihov a zúčastnit se zimní prohlídky. S ohledem na aktuální povětrnostní podmínky bude možnost navštívit prohlídkový okruh Hrad.

Prohlídky budou vždy začínat v 11 a ve 13 hodin a v případě zájmu od 12 hodin bude probíhat virtuální prohlídka hradu, která umožní si hrad prohlídnout i návštěvníkům s pohybovým omezením.

Na hradě Švihov si můžete také vyzkoušet historickou lukostřelbu, prohlédnout si praky nebo luky, a to díky velikosti nádvoří z velké vzdálenosti. Pro každého úspěšného střelce čeká odměna v podobě talismanu s vodní pannou.

Na Švihov se také rozhodně vydejte 8. ledna, kdy se tam bude konat novoroční koncert. Ten bude probíhat od 15 do 16 hodin a vstupné je 80 Kč. Na programu budou díla od velikánů jako G. F. Händel, J. S. Bach, A. Corelli a A. Vivaldi.

Při novoročním koncertu budou účinkovat Komorní orchestr Jižního předměstí. Soubor je složen ze členů plzeňských symfonických orchestrů a profesorů z konzervatoře. Vedoucím uměleckého souboru je Martin Kaplan.

Mikuláš na hradě Rábí

Přijďte oslavit svátek sv. Mikuláše na hrad Rábí. Dne 3. prosince od 12 do 16 hodin bude pro děti přichystaný program plný andělů i čertů. Děti si budu moci pohrát a zasoutěžit v několika andělských disciplínách a u nebeské brány pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá vánoční přání.

Pro malá zlobidla jsou hry připravené i v pekle, kde jim budou asistovat Lucifer se svými čertíky. tady budou na děti čekat malá šibalská překvapení a také Kniha hříchů, kam se zapisují všechny špatné skutky.

Takové putování po hradech a zámcích je však vcelku únavné a komu by se chtělo cestovat ten samý den domů? Raději si výlet prodlužte, a poznejte toho více. Ubytovat se můžete v nějakém vhodném hotelu ve středočeském kraji.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55