Tipy, kde zavítat při návštěvě Zlínského kraje

Čas dovolené, hezkého počasí a prázdnin nás přivádí k myšlence, kde bychom mohli zavítat při výletu, nebo kde se cíleně vydat. Jestliže bydlíte ve Zlínském kraji, nebo se zde chystáte z jiného kouta České republiky, máme pro vás pár tipů, co byste ve Zlíně a jeho okolí mohli navštívit. Zajímavostí je tady skutečně spousta.

Užijte si zvířat všeho druhu

Poblíž Zlína se nachází ZOO Lešná. Tato zoologická zahrada je vyhlášená krásným výběhem pro žirafy, areálem, jež můžete volně projít a v němž se nachází množství různých ptáků, také jsou tady gorily, které jsou mnohdy velmi aktivní a návštěvníkům připravují zajímavou podívanou. Zvířat je v ZOO velké množství, je v krásném prostředí, chodí se téměř stále po rovinách, nemusíte mít obavu, že budete kráčet do velkého kopce, jako je to např. v ZOO Brno.

Vyhlášený je také zámeček, který v ZOO Lešná můžete navštívit. Nachází se v něm restaurace, kde se lze příjemně osvěžit.

Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm

Dalším lákadlem pro mnoho návštěvníků je skanzen, nacházející se v Rožnově pod Radhoštěm. Ocitnete se v době dávno minulé, prohlédnete si dřevěnice, kde dříve žili lidé, budete se moct podívat na to, jak pracuje kovář, jak se drhne, přede, vyrábí ze dřeva, ochutnáte nejrůznější koláče, buchty, budete si moct koupit ručně vyráběné prstýnky, přívěšky, náušnice… Návštěva skanzenu se vám bude jistě líbit, na své si přijdou dospělí i děti. Jsou zde i domácí zvířata, které mohou děti pohladit, dát jim připravené krmení. Pokud navštívíte webové stránky skanzenu, najdete na nich program s nejbližšími kulturními akcemi, což bývá např. cimbálová hudba, dechovky, vystoupení dětských souborů a mnohé jiné.

Kroměřížská květná zahrada

Za zmínku stojí i vyhlášené město Kroměříž. Jestli se do ní vypravíte, určitě navštivte Květnou zahradu. Jde o rozlehlý areál plný květin, květinových záhonů, kvetoucích keříků. Rostliny jsou vysazovány tak, aby zahrada neustále kvetla a zářila nejrůznějšími barvami. Prohlédnete si rostlinky téměř z celého světa, o které se každodenně starají profesionální zahradníci. Zahrada je rozlehlá, můžete zde relaxovat nejen procházkami mezi záhony, ale i odpočinout si na mnoha lavičkách, které jsou návštěvníkům k dispozici.

Bojkovický zámek Světlov a blízké Luhačovice

Menším městem poblíž Luhačovic, jsou Bojkovice. Je tady camp, kde si můžete postavit stan, nebo zaparkovat karavan a odtud navštěvovat nejrůznější zajímavosti v okolí. Přímo v Bojkovicích se nachází zámek Světlov. Cca 25 km od Bojkovic se nachází lázeňské město Luhačovice s věhlasnou kolonádou. Vůně lázeňských oplatků, udržovaná kolonáda, pěší stezky podél říčky protékající Luhačovicemi mezi stromy v příjemném chládku, to je prostředí jako stvořené jak pro zamilované páry, ty, kdož potřebují načerpat energii a relaxovat, tak pro děti, které tady můžete nechat bezstarostně pobíhat, aniž byste se báli, že je srazí auto.

Zlínský kraj toho nabízí skutečně mnoho. Akcí je po celé léto dostatek, stačí se ubytovat dle vašich představ a zavítat na ty, které jsou vaší povaze nejmilejší.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55