Jednoduchý způsob, jak sjednat výhodné pojištění do zahraničí

Blíží se zimní dovolené a s nimi i možnost vycestovat do zahraničí za pořádnou lyžovačkou. Abyste nemusela na své zasloužené dovolené myslet na následky rizik, která vás na místě i po cestě čekají, měla byste si předem zajistit odpovídající cestovní pojištění. Bude vás chránit v případě náhlého onemocnění, úrazu i před povinností hradit neúmyslně způsobené škody na majetku či zdraví cizím osobám.

Zahrňte do svého pojištění všechna rizika

Mnoho lidí netuší, že mohou při sjednávání cestovního pojištění zahrnout do základního balíčku i další připojištění, která zvýší ochranu před možnými riziky. Předem proto zvažte, do jakých situací se můžete dostat a jakým aktivitám se na zimní dovolené hodláte věnovat. Zvláště při návštěvě lyžařských center se vyplatí připojištění na extrémní sporty, o které tu rozhodně není nouze. Pokud si výběrem nejste jistí, zkuste se optat na své možnosti přímo ve vybrané pojišťovně. Někoho možná napadne, že vyrazí jen tak – tedy jen s modrou kartičkou od zdravotní pojišťovny. Proč je to nebezpečné? Čtěte zde.

Pohlídejte si výši limitů a asistenční služby

Limity jsou skutečně důležité. Většina lidí se spokojí se základními, které pak ale nemusí dosahovat částky vzniklé škody a problém je na světě. Pokud totiž máte příliš nízký limit cestovního pojištění, všechno, co bude přesahovat výslednou částku, budete muset zaplatit z vlastní kapsy. Proto je lepší vybírat pojištění podle limitů nikoliv podle ceny pojištění. Cestovní pojištění levně seženete i s vyššími limity a zaplatíte za něj rozhodně mnohem méně, než za způsobenou škodu nebo zdravotnickou péči. Dbejte také na to, aby součástí vašeho cestovního pojištění byly asistenční služby, bez kterých se v zahraničí rozhodně neobejdete.

Pojištění odpovědnosti lze sjednat i přes internet

Pokud se rozhodnete svoje pojištění posílit vhodným připojištěním, rozhodně byste se měla pozastavit nad pojištěním odpovědnosti, které je v mnoha ohledech výhodné založit i pro běžný život. Při cestování je pak téměř nezbytností. Pojištění odpovědnosti je jednou z nejlevnějších na trhu a přitom pokrývá širokou škálu rizik. Pokud například dojde k nehodě na silnici nebo jakkoliv jinak způsobíte škodu na majetku či zdraví druhé osobě, bude vyčíslená škoda placena z tohoto pojištění. Lze si jej sjednat dokonce i prostřednictvím internetu, kde máte k dispozici několik variant srovnání a také si můžete projít podrobnější informace.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55