Lečte kašel šetrně ke svému zdraví

Dá se říci, že kašel v jeho různých podobách nás trápí celoročně. V zimě je častější, nejen kvůli povětrnostním vlivům, ale i kvůli menšímu větrání místností ať už v zaměstnání, školách, školkách, nebo při cestách v MHD.

Snažte se onemocnění předejít

Vždy bychom se měli chovat tak, abychom neonemocněli. Při velké zimě se snažte neběhat a následně nedýchat ústy, nekřičte z plna hrdla, dostatečně se oblékejte, zajistěte si nepromokavou obuv a nepodceňujte ani pokrývku hlavy.

Jste-li nuceni být v přítomnosti nemocného, větrejte, umývejte si ruce, snažte se být od něj dál. Také je účinné co nejdříve nasadit vitaminy na posílení imunitního systému, ale ty už dnes bere spousta osob již od pozdního podzimu. Nezapomínejte na pitný režim, aby se váš organismus pročišťoval, dopřávejte si častěji jídla s česnekem, zázvorem, chilli… skvělými přírodními pomocníky posilující imunitu a likvidující bakterie.

Když už se kašli nevyhnete

Jestliže pozorujete, že začínáte kašlat, měli byste ihned nasadit léčbu, abyste předešli zhoršení zdravotního stavu, a pokud možno vyvarovali se užívání léků. Dbejte na to, abyste měli nohy v suchu a teple, udržujte v teple svůj krk. Při kašli i rýmě je skvělé zvyknout si na krátký, ale účinný rituál. Po návratu domů, kdy už víte, že nepůjdete ven, si napusťte do dřezu, lavoru co nejvíce horkou vodu, v níž udržíte ruce. Přidejte sůl a připravte si osušku. Stoupněte si ke dřezu či lavoru, přehoďte se osuškou a ruce ponořte do úrovně nad lokty na cca 7 min. Inhalujte páru a relaxujte. Poté se oblékněte do pyžama nebo příjemného domácího oblečení, zabalte se do deky, ulehněte a pusťte si skvělý film, příp. vezměte knížku. Sůl pomáhá k odhlenění i desinfekci sliznic. Slanou teplou vodou můžete i kloktat.

Na kašel je výborný i čaj. Vsaďte na podběl, který je jednou z nejúčinnějších bylinek při tomto onemocnění. Dobrou variantou je i divizna. V lékárně nebo prodejnami s bylinkami je seženete bez příměsi jiných bylin. Čaj i med by měly být vašimi každodenními společníky, pro dostatek vitaminů sáhněte v obchodě po paprice, mrkvi, zelí, jablkách a hroznech. Volte ovoce a zeleninu, která není z dálných zemí.

Náš tip: Pokud užíváte jakékoliv léky, ujistěte se, že jsou mimo dosah dětí a domácích mazlíčků, které by se mohli při předávkování otrávit. S úschovou léků vám pomůže kvalitní lékárnička, do které léky poskládáte a umístíte někam, kam se nenechavé dětské ručičky nedostanou.

Lékárně se nevyhýbejte stůj, co stůj

Je nerozumné vyhýbat se lékům, jestliže cítíte, že se onemocnění zhoršuje. Je-li přírodní léčba příliš slabá, pořiďte si účinné a šetrné medikamenty. V lékárně specifikujte, jestliže vás trápí dráždivý, suchý kašel (http://www.stoptussin.cz/suchy-drazdivy-kasel.php), je vlhký, produktivní. Pro zahájení správného způsobu léčby je to stěžejní.

Jistě vám nabídnou sirupy, kapky či tablety. Je na vás, jakou formu máte nejraději. Např. děti mají rády chuťově příjemné sirupy nebo kapky.

Dospělí rádi užívají léky se snadným a rychlým užitím. Ideální jsou např. Stoptussin tablety. Přináší rychlou úlevu od obtěžujícího kašle, jsou snadno dostupné a potěší vás i jejich příznivá cena.

Chovejte se zodpovědně a snažte se kašli předejít. Dostihne-li vás, dostatečně pijte, odpočívejte, větrejte a zvyšte příjem zeleniny i ovoce. Je-li to potřeba, zvolte šetrnou léčbu léky a dbejte na jejich správné užívání. Postačí několik dnů a nepříjemnou nemoc zdárně překonáte.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55