Nadopujte děti vitamíny a ochraňte je před nemocemi

Období chřipek je tady, v mnoha oblastech ČR řádí epidemie, a vy proto možná přemýšlíte, jak před nepříjemnou nemocí ochránit své děti. Právě děti předškolního a školního věku patří k nejohroženějším skupinám. Bacilům totiž musí odolávat denně, ve třídách se nemoci šíří rychlostí blesku a pochytá je každý, kdo má trochu oslabenou imunitu.

Žádný rodič nechce mít nemocné dítě. Za prvé je těžké mu vysvětlit, že s nemocí musí poslušně ležet v posteli a odpočívat, za druhé může být složité sehnat hlídání. Pokud vám volno v práci nedají a babička nepřichází v úvahu, bylo by to dost složité. Ve vlastním zájmu se tedy vyplatí jednat tak, aby dítě vůbec neonemocnělo.

Doplňujte vitaminy

Základem je doplnit tělu potřebné vitaminy (http://www.vibovit.cz), aby mělo sílu bacilům odolávat. Nejlepší samozřejmě je, když je dítě dostane do těla formou přirozené stravy. Zařaďte tedy do jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny. Na druhou stranu zelenina spoustě dětí nechutná a ovoce také většinou nesní tolik, aby to pokrylo potřebné dávky vitaminů a minerálů. Z toho důvodu je dobré podávat dětem v období chřipek i vitaminy ve formě cucavých tablet.

Pro větší třeba Vibovit Junior (http://www.vibovit.cz/produkty/junior-produkty/), pro menší děti želé bonbóny. Do těla doplní niacin snižující únavu, vitaminy E, A, D, B12, selen, biotin, zinek a kyselinu listovou. Dávkování však nikdy nepřehánějte, i když dětem budou vitaminy sebevíc chutnat.

Otužujte tělo

Víte, které děti jsou k nemocím nejnáchylnější? Ty, co tráví volný čas u počítače. Pak jednou vyjdou do zimy a hned je lapí nějaký bacil. Proto se svými dětmi choďte ven, sportujte a pobývejte na čerstvém vzduchu, ať se trochu otuží.

Samozřejmě hodně záleží také na ostatních maminkách. Jestli nechají chodit své děti do školy nemocné, zvyšuje se pravděpodobnost, že i váš potomek něco chytí. Nemůžete ho pěstovat jako vzácnou květinu ve skleníku. Když mu ale budete dávat vitamíny, zabezpečíte, aby chodilo na čerstvý vzduch, dostatečně jedlo a spalo, uděláte vše, co je jen možné.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55