Jak ušetřit v domácnosti

Zkoušeli jste někdy spočítat, kolik peněz v domácnosti utratíte za měsíc? Někdy se tato částka dokáže vyšplhat až k závratným číslům, a tak je na místě začít šetřit. Víte, jak na to, aniž byste se museli příliš omezovat? Nechte se inspirovat a ušetřete finance v rodinném rozpočtu.

Vařte chytře

Vyzkoušejte vaření pomocí indukční technologie s přenosným vařičem Orava VP-20i a vařte moderně doma, na koleji, na chatě, prostě všude, kde oceníte úsporu energie, času a opravdu snadnou údržbu.

Výhodou tohoto vařiče je snadná údržba, jednoduché a přehledné ovládání a nastavení teploty od od 60 °C do 270 °C. Povrch vařiče tvoří keramická deska odolná vůči vysokým teplotám a vařič vás spolehlivě informuje prostřednictvím velkého LED displeje a světelných kontrolek.

Ušetřete za topení

Velkou část financí v domácnosti protopíte. Pokud máte možnost, tak zkuste topit raději krbem než plynem nebo elektřinou. Vyzkoušet můžete také topení dřevěnými briketami, popřípadě dřevem.

Šetřete vodu

Dopřejte si vanu maximálně jednou týdně, raději se denně sprchujte. Za sprchování ušetříte opravdu výraznou část financí a navíc je to pro tělo i zdravější. Pokud si chcete dopřát vanu, tak v ní buďte alespoň 30 minut a užijte si ji jako příjemný rituál a relaxaci, například s knihou. Při čištění zubů pak nenechávejte téct vodu.

Zhasínejte světla

Pokud nejste v místnosti, tak v ní zhasněte světlo. Je zbytečné, abyste svítili, pokud venku není tma nebo šero a pokud v místnosti nečtete nebo neděláte něco, kdy byste potřebovali vidět.

Investujte do spotřebičů

Vybírejte si chytré spotřebiče, které vám ulehčí práci, například rychlovarnou konvici Orava VK-3215 nebo odšťavovač OS-111, díky kterému se naučíte jíst vyváženě a zdravě. Při kupování větších spotřebičů, například ledničky, myčky nebo pračky dbejte na energetickou třídu a vybírejte vždy třídu A.

Používejte úsporné žárovky

Pro větší úsporu používejte také kvalitní kompaktní zářivky. Možná jste ani nevěděli, že mají 5 x menší spotřebu a 15 x delší životnost. V přepočtu tak dokáže taková jedna žárovka ušetřit několik stokorun ročně. Spočítejte si, kolik máte místností a světel a zjistíte, že se vám to opravdu vyplatí.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55