Nejlepší dárek k narozeninám, svatbě či výročí? Letos poletí zážitky

Nevíte, čím byste potěšili partnera a rodiče, kteří už prostě mají všechno? Nedokážete se rozhodnout, jaký svatební dar vybrat, aby potěšil a nepřekážel v domácnosti? V obou (a mnoha dalších!) případech existuje neotřelé řešení: darujte oslavenci něco, co ještě nikdy nezažil a nač bude dlouho vzpomínat.

Letecké zážitky nejsou jen pro odvážné

Mezi zážitkovými dary se na přední příčky hravě vyšplhaly zážitky letecké. Kdo by také nechtěl zažít ten skvělý pocit volnosti a vidět svět z výšky! Někteří se ženou za adrenalinem a volí seskoky padákem, nebo sní o tom, že se naučí řídit letadlo. Vy ale při koupi daru tak daleko raději nezacházejte, existuje totiž spousta lidí, která by z podobného dobrodružství měla spíš trauma než radost. Zato vyhlídkové lety balonem si užijí staří, mladí, odvážní i opatrní.

Co byste měli vědět?

Lety balonem se pořádají jak hromadné, kdy si můžete zabrat celý koš s partou přátel, nebo se přidat ke skupině dalších dobrodruhů, tak privátní. V takovém případě si budete moci zvolit i místo startování balonu – přesný směr letu už pak ovšem nikdo neovlivní, záleží na větru. Privátní let balonem je snad tím nejromantičtějším dárkem pro novomanžele či pár slavící výročí, zvlášť když se balon vznese za svítání nebo za soumraku. Radost z něj budou mít i vaše děti, ale pozor: mohou se účastnit až od věku 8 let.

A to nejdůležitější: jak a kde si můžete zalétat

Lety balónem se konají na různých místech po celé České republice, je tedy pravděpodobné, že nebudete muset jezdit nijak daleko, abyste si tento úchvatný zážitek mohli dopřát. Stačí jen zabrousit na stránku leteckezazitky.cz, kde si na mapě snadno najdete nejbližší destinaci. Lety se konají po celý rok, avšak přirozeně pouze za vhodného počasí. Zimy se v koši rozhodně nemusíte bát, u hořáku bývá teplo – pouze bouřka by mohla váš odlet odsunout na jiný termín.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...