Jak na prodej či koupi bytu? Férový realitní portál CINCINK pomůže

Koupě bytu je pro většinu z nás radostnou událostí a vítanou životní změnou. Kromě pozitiv s sebou ale nese i nemalou míru starostí a nejrůznějšího zařizování. A podobně je tomu i ve chvíli, kdy řešíme prodej bytu.

Koupě bytu poskytne jistotu jednotlivcům i rodinám

Většina z nás touží po vlastním bydlení. I když možná ještě naši prarodiče spokojeně strávili celý život v nájemním bytě, dnes nám opravdovou jistotu nabízí pouze osobní vlastnictví. Pronájem je dobrým řešením pouze na několik let ve chvíli, kdy jsme se rozhodli vyzkoušet život v nové lokalitě a chceme si nejprve ověřit, zda nám život ve velkoměstě či naopak na venkově bude dlouhodobě vyhovovat. Případně ho volíme jako dočasné bydlení na několik let, než získáme dostatek prostředků pro získání hypotéky. Pro koupi bytu se často rozhodují i ti, co jsou zatím single. Při založení rodiny je pak pro drtivou většinu z nás pořízení vlastní nemovitosti naprostou samozřejmostí. Koneckonců na výdaje s ním spojené nejsme sami, ve dvou si můžeme snáze pořídit dům či byt, který opravdu odpovídá našim představám. To platí u koupě bytu v centru velkoměsta i při pořízení domku se zahradou na venkově.

Prodejem bytu získáme nemalou sumu

Řada z nás vlastní dům či byt, pro který nemá využití. A ne vždy chceme tuto nemovitost pronajímat. I když nám totiž pronájem zajistí pravidelný příjem, budeme muset zařizovat celou řadu věcí, o nemovitost pečovat, platit daně a poplatky. A v neposlední řadě i čas od času hledat nového nájemníka. Naopak při prodeji bytu či chalupy zděděné po babičce nebo po rodičích můžeme najednou získat solidní částku. A stejně tak je tomu i u nevyužívané rekreační chaty. Prodej bytu navíc často řešíme i v případě, kdy jsme si našli stálého partnera a plánujeme založení rodiny. Malometrážní byt, který jsme si před lety pořídili, nám již nestačí; peníze získané jeho prodejem ale můžeme využít k financování koupě nové nemovitosti.

Prodej i koupi bytu bychom měli řešit chytře

S prodejem i koupí bytu je spojena řada právních náležitostí. Smlouva musí být v souladu s platnou legislativou a neměla by znevýhodňovat ani jednu ze stran. Navíc je třeba správně a včas splnit daňovou povinnost. Většina z nás se ale v problematice prodeje nemovitostí komplexně neorientuje, proto jsme nezřídka nuceni vyhledat odbornou pomoc. A realitní kanceláře sice zvládnou vše vyřešit za nás, jakmile jim ale svou nemovitost svěříme, ztrácíme alespoň do jistou míry možnost kontroly. Naštěstí je tu férový realitní portál CINCINK. Stojí za ním silný partner Komerční banka, který je garancí kvality služeb. A navíc při koupi bytu pomůže i se získáním hypotéky. Pro všechny klienty portálu je inzerce zdarma. A navíc se nabízí možnost využití právě těch služeb, které potřebujeme. CINCINK totiž zajišťuje kvalitní právní služby i daňové poradenství. A dokáže nám pomoci s vytvořením správné prezentace objektu i s oceněním nemovitosti.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55