Zakládáme terárium

foto

Chcete svému domovu vdechnout exotickou atmosféru? Založte si terárium! Stane se ozdobou jakékoliv místnosti a jeho založení zvládnete hravě sami – poradíme, jak na to.

Pár tipů pro začátečníky

Pokud jste doma nikdy terárium nebo akvárium neměli, možná nevíte, kde začít. A ani nevíte, co vlastně budete potřebovat. Než začnete cokoliv nakupovat, rozmyslete si, kam svou novou dekoraci umístíte a jestli v ní budete chtít ubytovat nějaké to zvířátko. Podle toho vyberete správnou velikost a tvar. Terárium by mělo být na místě, kde je dostatek světla a tepla, ale nemělo by být umístěné na přímém slunečním světle.

Terarijní vybavení vybírejte podle toho, jakého živočicha si do něj pořídíte. Pro začátečníky jsou vhodné například agamy nebo gekončíci noční – ti jsou na chov poměrně nenároční. Zjistěte si také, zda váš nový člen domácnosti preferuje život o samotě nebo ve skupině, případně zda si můžete pořídit páreček. Většinou je třeba pořídit jednoho samečka a k němu více samiček.

Tip: Pokud založení terária pojmete ve velkém stylu, obraťte se na odborníky, kteří vám poradí, jak začít. Mrkněte třeba na akvamex.cz – kromě eshopu Akvamex provozuje také zverimex v Chrudimi.

Pokud vás představa ještěrek či jiných exotických tvorů příliš nenadchla, můžete si založit terárium jen s exotickými rostlinkami – tzv. rostlinárium.

Kromě terária samotného budete potřebovat:

  • osvětlení, které zajišťuje správnou teplotu a přísun UV záření, které někteří terarijní živočichové či rostliny potřebují

  • podestýlku, písek či dekorační kameny

  • úkryty pro živočichy

  • terarijní rostliny

  • dekorace

  • faunárium pro přenos živočichů

S pomocí polystyrénu, lepidla a písku můžete vytvořit v teráriu ochoz, odpočívadla či prostor pro šplhání. Můžete do něj umístit okrasné kameny, dřevo či další přírodniny a vytvořit malé umělecké dílo. Tak hurá na to!

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55