Koupelna snů – jak ji zařídit a co v ní nesmí chybět?

Máte pocit, že vám v koupelně něco chybí? Nechte si připomenout, co jste asi při zařízení zapomněla domyslet. Inspirujte se věcmi, které se v ženské koupelně běžně vyskytují.

Velké osvětlené zrcadlo

Základem každé domácnosti, kde žije žena, je velké zrcadlo se speciálním osvětlením ve správné barvě. Občas se nám stává, že jsme vyděšené, když přijdeme do drogerie a postavíme se před velké, dobře osvětlené zrcadlo a vidíme každou šupinku a vrásku spojenou s nedůkladnou péčí o pleť. Proto u zrcadla doporučujeme mít ze všech stran zrcadla jemné bílé světlo, ideálně vedené LED páskou nebo jiným přisvětlením. Většina z nás má doma žluté žárovky, které jsou skvělé pro usínání a spánkové cykly, ale jako simulace ostrého denního světla kvůli kterému se líčíme, nepostačují.

Malý odpadkový koš

Ke každodenní údržbě pleti slouží mnoho pomůcek, často jednorázových, které se musí někam odložit. Ideální je menší odpadkový koš v úrovni pasu.

Pokud jej nemáte u umyvadla kam umístit, budete potřebovat koš pod umyvadlo, ideálně s nášlapným pedálem. Ale v takovém případě si můžete dovolit i koš většího objemu.

Designový koš na špinavé prádlo

Existuje mnoho druhů košů na prádlo a my máme tendence podceňovat jeho design. Přitom existují krásné, stabilní a pevné koše na špinavé prádlo. Jsou často v cenové kategorii, do které se nechceme posouvat kvůli odkladišti špinavého prádla. Na druhou stranu, nemůže krásný koš na špinavé prádlo pomoci naší otrávenosti z domácích prací? Nad místo pro koš můžete přivrtat závěsnou skříňku do koupelny a tím šetřit místo.

Relaxační prvky

Dáváte si ráda koupel s vonnými svíčkami a tyčinkami? Vyrobte si nebo kupte svícny přímo k tomuto účelu. Možná ale stačí pár zavařovacích sklenic a kus krajky, aby vznikly krásné svícny k umístění čajové svíčky. Doplňte kompozici o léčivé krystaly, například křišťál nebo růženín. Vaše relaxační koupelová sada je hotová.

Stojan na štětce

Pokud se denně líčíte, umělkyně ve vás potřebuje prostor pro své pracovní nástroje. Jelikož je nutné z hygienických důvodů udržovat štětce na make-up, pudr a tvářenku dokonale čisté, pořiďte si stojan na štětce. Může jím být jakákoli krásná nádoba, váza, květináč nebo hrnek, ale lze si pořídit předmět k tomuto účelu.

Náš malý TIP: Naplňte vázu z čirého skla fazolí. Bude působit esteticky, ale hlavně funkčně, a to jako stojan na štětce.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55