Reflexní pásky: Levná pomůcka pro zvýšení vaší bezpečnosti

V případě, že se často pohybujete venku po setmění, a to zejména v méně osvětlených místech, je rozhodně vhodné brát si s sebou reflexní pásky a další doplňky. Mohou vám, případně třeba vašim malým dětem, zachránit život.

Proč nosit reflexní pásky?

Reflexní pásky rozhodně mají svůj význam. Jejich nošení prokazatelně zlepšuje viditelnost chodce na dálku. Pakliže si na sebe oblečete tmavé věci a jdete v noci v blízkosti komunikace, potažmo přímo po ní, jste pro rychleji jedoucího řidiče prakticky neviditelní až do posledního okamžiku. I obyčejná reflexní páska za pár korun zajistí, že vás řidiči zaregistrují minimálně o několik desítek metrů dříve a mohou se vám tak včas vyhnout. Reflexní pásky tudíž jednoznačně přispívají ke zvýšení bezpečnosti a zamezují případným střetům chodců s automobily a dalšími dopravními prostředky.

Jaké jsou možnosti při výběru reflexních předmětů?

Nejlevnější reflexní pásky, jež si jednoduše obepnete kolem ruky, vás vyjdou maximálně na 30 Kč. To je cena, kterou je rozhodně rozumné investovat, vezmete-li v potaz, o jak účinný bezpečnostní prvek se jedná.

Ve specializovaných obchodech si pro sebe či své děti můžete dále pořídit třeba také reflexní pásky s osvětlením v podobě malých LED diod. Pro zlepšení viditelnosti v šeru a tmě hodně pomáhají samozřejmě reflexní vesty, některé z nich jsou upraveny také pro cyklisty. V neposlední řadě lze zmínit reflexní šátky, dále pak různé přívěsky a ledvinky, které se dají použít během rodinných výletů, cest do práce apod.

Na reflexní prvky je dobré myslet už při nákupu oblečení, hlavně toho dětského. Volte raději bundy, jež na sobě rovnou mají zabudované reflexní proužky. Někdy lidé zapomenou na natažení reflexní pásky, potažmo ji nechají doma. Bunda či kalhoty s reflexními doplňky zajistí, že budete perfektně viditelní za jakýchkoliv světelných podmínek, v dešti a mlze.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55