Orgasmus není pro „vyvolené“. Naučte partnera, jak vás uspokojit

Vyvrcholení jako samozřejmost? Pro většinu mužů ano, ale dámy jsou na tom s dosažením orgasmu podstatně hůř. Pokud patříte mezi ty méně šťastné a téměř nikdy, či dokonce vůbec nedojdete až do vytouženého konce, bude se vám hodit několik praktických tipů. A nejen vám, ústřední roli samozřejmě sehraje váš partner.    

Statistiky ukazují poměrně smutná čísla. Například podle studie amerického Centra plánovaného rodičovství dosahuje orgasmu při pohlavním styku jen každá čtvrtá žena – a u většiny to rozhodně není samozřejmé. Zhruba 5 % žen pak nezažilo vyvrcholení nikdy. K podobným číslům došli také odborníci z českého Sexuologického ústavu 1. LF UK a VFN v Praze. Experti se domnívají, že ve většině případů může za neuspokojení ženy právě partner, respektive jeho sobeckost a délka styku.

Není žádným tajemstvím, že vůbec nejsnadněji žena dosahuje orgasmu stimulací klitorisu. S ohledem na fakt, že tento „spouštěč extáze“ je ve mnohem citlivější než nejcitlivější část penisu, se není čemu divit. Nicméně nestačí, aby muž věděl, kde se klitoris nachází – musí s ním umět správně „pracovat“. Problém obvykle tkví v mylné představě, kterou pánové nabývají při sledování pornofilmů. Tudy cesta vážně nevede, protože ve většině snímků pro dospělé jsou ženy prezentovány jako druhořadé, do popředí se dostává orgasmus muže.

Předveďte mu, jak si to děláte sama

Ale jak tedy partnera sexuálně vzdělat, aby byl vždy (nebo alespoň většinou) schopen přivodit příliv jinu, jak se někdy orgasmu poeticky přezdívá? Řešení je velmi snadné, budete se však muset uvolnit a odhodit stud – nikdo jiný než vy nemůže vědět, co vám dělá dobře. Nezdráhejte se proto masturbovat přímo před jeho očima a naveďte ho správným směrem.

S vibrátorem je orgasmus na dosah ruky

A pozor – pokud k dosažení orgasmu potřebujete více než jen partnerovy šikovné ruce či ústa, pořiďte si dildo nebo třeba přirážecí vibrátor, díky kterému se znásobí celkový prožitek a výrazně zkrátí cesta k explozi vášně.

Anebo to můžete udělat obráceně. Partnerův penis při styku podpořit vhodně zvolenou pomůckou – dobrou volbou jsou luxusní vibrátory určené přímo ke stimulaci klitorisu. Diskrétně je seženete na erosstar.cz.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...