Další rozbitý lightning kabel?

Takže jste si pořídili nový iPhone a po měsíci vám přestala fungovat nabíječka. Co za tím stojí? Je tohle normální?

Než začnete vinit Apple z vyrábění nekvalitních nabíječek, zamyslete se nad tím, jak vlastně svůj kabel používáte. Existují jisté zásady, které vám zaručí o něco delší životnost. Je však pravda, že lightning pro iPhone od třetí strany bývá častokrát trvanlivější než ten přímo od Apple.

Chovejte se ke svému kabelu šetrně

Životnost kabelu můžete mnohonásobně prodloužit, jestliže se k němu budete chovat šetrně. Jednou ze základních zásad je nepoužívat iPhone během nabíjení. Kontrolovat nové notifikace a procenta baterie je sice lákavé, ale nechte telefon chvíli na pokoji. Pokud s ním neustále manipulujete a všemožně ohýbáte kabel, výrazně snižujete jeho životnost.

Kabel byste obecně měli udržovat smotaný, obzvlášť dobře ho smotejte, jestli máte v plánu ho přenášet. Zamezíte tím ohnutí a zlomení.

Pořiďte si kvalitní kabel

Jestli víte, že vám lightning kabel nikdy dlouho nevydrží, možná bude vhodné investovat do nějakého bytelnějšího. Opleteného či se zesílenými konci, protože nejčastěji se kabel poškodí právě na konci. Každopádně si ohlídejte, zda má kabel certifikaci MFi. Tu uděluje sám Apple, všichni výrobci pro její získání musí splnit přísná kritéria a máte jistotu, že kabel je doopravdy kvalitní. Kromě toho kabel bez certifikace vůbec nemusí nabíjet. iPhone vám ohlásí, že jde o nepodporované zařízení, a nabíjení nebude fungovat.

Co takhle začít nabíjet bezdrátově?

A pak je tu ještě jedna možnost. Zbavte se kabelů, začněte nabíjet bezdrátově. Samozřejmě to musí váš telefon podporovat (iPhone 8 a vyšší). Bezdrátová nabíječka vám určitě vydrží déle než ta klasická s lightning kabelem, kromě toho většina bezdrátových nabíječek podporuje rychlé nabíjení. Také vám umožňují iPhone volně používat i během nabíjení.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55