„Pomoc, mám suché vlasy!“: Co s tím?

Co způsobuje, že jsou vaše vlasy suché, slabé a bez lesku? Jak o ně správně pečovat a navrátit jim jejich krásný a zdravý vzhled?

Poškozené = suché?

Ne! Zatímco poškozené vlasy mají porušené jednotlivé vrstvy vlasu, u suchých vlasů tomu tak nemusí být. Pokud jsou vaše vlasy poškozené, vyžadují jinou vlasovou péči, než ty suché. A to proto, že jejich stav vznikl z jiných důvodů – u poškozených vlasů jde často o chemické změny (tónování, barvení, atd.). Co je tedy příčinou suchých vlasů?

Tip: Problém suchých vlasů často provází svědění pokožky hlavy a lupy.

Příčiny suchých vlasů

Mezi hlavní příčiny suchých vlasů patří teplý suchý vzduch v létě a příliš studený vzduch v zimě. Dále pak fénování příliš horkým vzduchem, časté používání žehličky na vlasy, stejně jako příliš časté mytí vlasů a barvení. To všechno vlasy připravuje o živiny a vláhu a výsledkem jsou suché nepoddajné vlasy.

Důsledky suchých vlasů

Pokud problém suchých vlasů nezačnete řešit, může mít přílišné vysušení vlasů nepříjemné důsledky jako roztřepení konečků, nepříjemným lupům a v nejhorším případě i vypadávání vlasů.

Jak o suché vlasy pečovat?

Hydratovat, hydratovat, hydratovat. Suché vlasy volají po zavlažení. Dopřejte jim vše, co potřebují a odmění se vám zdravým vzhledem, leskem a krásou.

  • Jednou týdně je zabalte do hydratační výživné masky. Můžete pro ni zajít do obchodu, nebo vsadit na domácí recept a vyrobit si ji sama. Stačí smíchat přírodní jogurt, syrové vejce, 2 lžíce olivového oleje, lžíci medu, nanést na vlasy, zabalit do ručníku a nechat působit alespoň 10 minut.
  • Dodržujte pitný režim. Zkuste denně vypít alespoň dva litry čisté vody. Uvidíte, jak se zlepší stav nejen vašich vlasů, ale pokožky na celém těle.
  • Chraňte své vlasy před přímým sluncem a než se vydáte opalovat, vždy mějte v tašce pokrývku hlavy.
  • Dejte si pozor na chemikálie. Vyhýbejte se chlorované vodě i agresivní kosmetice. Vsaďte na přírodní přípravky, nebo přípravky určené k péči o suché vlasy.

Jak se suchými vlasy bojujete vy?

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55