Vždy stylová: jak na šperky

Věříme, že ženám v žilách koluje touha se líbit a vypadat krásně. Že touží zvýraznit vše hezké a schovat to, co se jim zas až tolik nepozdává. Že milují vše, co se blýská a třpytí, že v sobě skrývají malou straku. Jenže kombinování a vybírání toho nejlichotivějšího zabírá tolik času! A ne vždycky se zadaří. Jak však vypadat vždy skvěle a neodolatelně? Zapomeňte na sukně sotva pod zadek a výstřihy až k pupku, ale zaměřte se na jednoduchý styl lehce zvýrazňující siluetu. A promyslete si dobře doplňky: kabelku, šátek, hodinky a šperky.

Všeho moc škodí

Chápeme, že jste zrovna nedávno k narozeninám nebo výročí dostala nádherný náhrdelník s naprosto dokonalým přívěskem, který se hodí na svatbu, na niž se zrovna chystáte. Pokud je však šperk opravdu výrazný, pečlivě zvažte další klenoty. Snubní a zásnubní prstýnky s diamanty celkový dojem nenaruší, ale halda náramků a obrovské visací náušnice by už mohly. Vždy si vyberte jeden šperk, který bude outfitu dominovat, ostatní buď nechte doma spořádaně uložené ve šperkovnici, nebo si vybírejte ty drobnější a decentnější. Všeho moc totiž škodí a vy si jistě nepřejete vypadat jako pochodující reklama na oblíbené klenotnictví.

Zlato, či stříbro?

Vyberte si jeden kov a u toho se snažte v rámci jednoho outfitu zůstat. Kombinace více barev kovu u šperků působí trošku křiklavě a není vůbec snadné vychytat ten správný poměr; tento úkol nechme na návrhářích, kteří se zhlédli v zlato-stříbrných hodinkách. Rovněž nezapomeňte, že není zlatý šperk jako zlatý šperk. Tento drahý kov dokáže mást barvou. Zlatníci své mistrovské kousky tvoří z klasického žlutého zlata, které nádherně vyniká na sytých teplých barvách, jako je rudá a modrá, neopomíjí však ani moderní bílé zlato, jehož chladná krása dráždí několik posledních let obrazotvornost fashion designérů. Něžné duše zas podlehnou hřejivému třpytu růžového zlata, jehož měkké odlesky vyniknou ve svitu svíček při romantické večeři. Stříbrné šperky bývají samy o sobě decentní, dejte proto šanci těm zdobeným drahými kameny nebo diamanty. Ať už se vám více líbí ten či onen kov, držte se jednoduchého pravidla: klenoty ladíme do jednoho odstínu, tím nic nezkazíte.PR_Eppi_ocimazeny.cz_uvodni

Diamanty a drahokamy? Samozřejmě!

Když už vy nebo někdo z vašich blízkých zainvestuje do diamantů či drahých kamenů, byla by škoda schovávat je doma a občas své miláčky nevyvenčit. K zásnubnímu prstenu s diamantem dosahujícím téměř velikosti holubího vejce už žádné další šperky nepotřebujete, ale v ostatních případech mějte na paměti, že kameny studených barev se hodí k oblečení ve studených odstínech, kdežto teplé barvy si nejlépe rozumí zase s teplými odstíny. Pokud se nechystáte na extravagantní módní přehlídku, vyhýbejte se monstróznímu zdobení – sáhněte raději po umírněných kouscích, které nejenže lépe vypadají, ale snáze se kombinují a ladí.

Věříme, že si při vybírání a ladění šperků s oblíbenými outfity užijete spoustu legrace a vyzkoušíte i pár neotřelých mixů. Nezapomeňte však, že jednoduchý oděv si může dovolit výrazný doplněk (klidně i zajímavou kombinaci několika šperků), ale výrazně zdobené šaty si žádají nenápadné šperky.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...