Hurá na výlet: Jak vybrat boty do přírody?

Chystáte se na aktivní dovolenou, nebo jen trávíte víkendy turistikou? Bez kvalitních bot se rozhodně neobejdete. Poradíme vám, jak správně vybrat botky, ve kterých budete celý den jako v bavlnce. I když zrovna vystoupáte na nejvyšší kopec v okolí.

Výlety, procházky a turistika

Na dlouhé procházky je třeba si pořídit takové boty, které budou pohodlné a zároveň kvalitní, abyste ani po třiceti kilometrech necítili nerovnosti a kameny. Boty by vás také měly chránit před mokrem, ale zároveň dýchat. Ty správné nejspíš najdete pod názvem outdoorové boty – ty jsou totiž přímo vyrobeny na zdolání velkých túr.

Tip: Nezapomeňte vybrat i vhodnou obuv pro vaše malé ratolesti – kvalita boty má zásadní vliv na vývoj jejich chodidel! Takže dětské Crocs nejsou zrovna to pravé ořechové.

Sport na vzduchu

Chystáte-li si venku dát pořádně do těla, je i zde zapotřebí při koupi bot nepodceňovat kvalitu. Protože jenom kvalitní sportovní obuv bude mít na vaše sportovní snažení ten nejlepší efekt. Navíc tak budete mít i jistotu, že si neničíte klouby případnými dopady na povrch. Zároveň by boty měly být lehké, neměly by vás dřít. S vhodně vybranými botami se vám bude cvičit s radostí!

Tip: Boty na běh a další sportovní aktivity si pořizujte o alespoň půl čísla větší. Mrkněte se na eobuv.cz, kde najdete pánské i dámské nazouváky, tenisky, společenské boty, sandály a další botky známých značek.

Boty nejen do přírody

Rádi běháte a už se těšíte, jak v teplých dnech vyrazíte na svůj první jarní běh? Poradíme vám, jaké si vybrat ty nejlepší boty na běh. Pokud sháníte boty, se kterými se dá běhat jak v přírodě, tak na asfaltu, je zapotřebí se zaměřit na pár důležitých tipů:

  • Spodek by měl mít pružnou membránu
  • Vrchní část by měla obsahovat hustou síťovinu
  • Podrážka by měla být v nejzatěžovanějších místech odpružená

Tip: Osvědčenou kvalitní běžeckou obuv nabízí značky – Adidas, Reebok či ASICS.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55