Jaké výživové doplňky vám pomohou od těžkých nohou a ke správné činnosti svalů?

Léto je spojeno s dlouhými výlety, sportem, pracování na svém těle. Mnozí ale pociťují únavu nejen poté, když si dají pořádně „do těla“ nebo jdou 30 km kopcovitým terénem. Především ženy trápí často pocit těžkých nohou, a to ihned po probuzení, aniž by za sebou měly jakýkoli fyzický výkon. To, jak svalům pomoci a cítit se lehce, volně, je přitom mnohdy snadné. Stačí užívat správné výživové doplňky, jež jsou volně prodejné v lékárnách nebo třeba drogeriích.

Svalstvo v zápřahu

Pocity únavy a vyčerpání prožívá několikrát do roka každý z nás. Pokud ale nestačí běžná rekonvalescence trvající pár dnů, je možné, že vám chybí důležité vitaminy, na které mnohdy zapomínáme. Jsou jimi hořčík a vitamin B6. Právě ony dva užívané společně přispívají k normální činnosti svalů, snižují míru únavy a vyčerpání. Jsou vhodné pro mladé i starší ročníky, muže i ženy. Již po pár dnech se začnete cítit lépe, budete svěží, odpočatí, připravení na nový den tak, jak to má být. Užívat je je vhodné delší dobu, ideální je koupit si balení obsahující alespoň šedesát tablet, které budete pravidelně jíst.

Nohy lehké a hbité

Stává se vám, že se probudíte, nebo je brzké dopoledne a vy máte pocit, že jsou vaše nohy těžké, obtěžuje vás chodit, stát, jakkoli se hýbat? Nejraději byste seděli s nohama vyloženýma nahoře, a tak měli alespoň na chvíli příjemnější pocit? U někoho se tento stav denně dostavuje k večeru, nohy má nejen pocitově těžké, ale zároveň se dostavují nateklé kotníky, nárty. Pokud se poznáváte, je velmi pravděpodobné, že vám pomůže výživový doplněk Kaštan jírovec plus. Není velmi známý, ale to mu nic neubírá z jeho skvělé funkce – pomáhá ke správné cirkulaci krve i k potlačení pocitu těžkých nohou. I tady je vhodné pravidelné užívání alespoň po dobu dvou měsíců.

Nezapomínejte na pitný režim

Pokaždé, když se cítíme unavení, bychom se měli zamyslet nad pitným režimem. Nedostatek tekutin totiž snadno poznáme právě na dolních končetinách – mohou se dostavovat pocity napětí v lýtkách, jemné mravenčení a mírné křeče. Je vhodné doplnit magnesium, které je v některých vodách obsaženo ve větší míře.

Nenechte si kazit léto vyčerpáním, únavou. Vyzkoušejte ihned zmiňované výživové doplňky a ciťte se lépe. Přidejte dostatek odpočinku, správný pitný režim a pestrou stravu. Uvidíte, že vám bude za pár dnů mnohem lépe.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...