Používáním mandlové mouky získáte jen samé benefity

Z mouky našinec vaří poměrně často. Používáme ji nejen na pečení různých druhů pečiva, ale také k tvorbě cukrovinek a dalších sladkostí.

Rovněž se jedná o výborné zahušťovadlo do omáček a polévek. Nicméně takovéto používání není úplně nejzdravější. Obzvlášť to platí, když trpíte nesnášenlivostí na lepek.

Je daleko zdravější

V současné době vrcholí trend super zdravých potravin, které obsahují obrovské množství živin a dalších pro tělo pozitivních složek. Mandlová mouka mezi ně tak úplně nepatří, nicméně je rovněž zdraví velice prospěšná. Když ji budete používat místo standardní pšeničné varianty, určitě si tím neublížíte.

Může se totiž pyšnit velmi nízkým množstvím sacharidů, ovšem velkou dávkou prospěšných látek. Dokonce se s její pomocí lze zbavit nadměrného množství zlého cholesterolu, který může za celou řadu zdravotních potíží.

Mandlová mouka dobře působí i jako antioxidant. To v praxi znamená zvýšenou ochranu před negativními důsledky stárnutí, respektive rakovinou. Dokonce se spekuluje i o protektivních vlastnostech vůči Alzheimerově chorobě, ale jelikož chybí dostatečné množství dat, stále to není jisté.

Po nutriční stránce však jde o velice kvalitní potravinu. Navíc díky jemné chuti mandlí i docela chutnou přísadu pro vaření a pečení.

Pečení, vaření a obalování

Stejně jako s jinými typy mouk, tak i s mandlovou verzí se dá péct, a to nejen sladké dezerty, zahušťovat nebo obalovat. Kuřecí či vepřové řízky v mandlové mouce získají nový chuťový rozměr.

Pokud budete chtít mandlovou mouku použít na pečení, neočekávejte, že vám vaše výtvory budou kynout jako při používání pšeničné či žitné mouky. Budete se muset spokojit s tím, že výsledný produkt nebude tak nadýchaný.

Kde ji získat?

Udělat si mandlovou mouku můžete i doma. Potřebujete k tomu trochu nepřekvapivě mandle a mixér. Nechcete-li se namáhat, není problém ji objednat na internetu nebo zajít koupit do nejbližšího obchodu se zdravou výživou.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55