Nachlazení se nám nevyhýbá ani v létě, zbavte se jej co nejdříve s 5 tipy, jak na něj

Mnozí z nás si již několikrát vyzkoušeli to, co může způsobit např. klimatizace nastavená na 18 stupňů Celsia. Přijdeme z venku do vychlazené místnosti, poté zase zpět do vedra a angína či nachlazení je tady. Pokud v takovém prostředí pracujeme, jde nejen o kancelářské práce, ale také řízení vozidel, vychlazené restaurace a další, můžeme časem klimatizaci skutečně nesnášet.

Zde je pět zásadních doporučení, které bychom měli dodržovat, jestliže dojde k nachlazení. Díky správnému přístupu k nemoci můžeme totiž zlepšení a uzdravení pocítit mnohem dříve, než když budeme nemoc přecházet.

Patero pro rychlé uzdravení

  1. Připravte si bylinkový čaj – pitný režim je důležitý nejen v běžném životě, ale i při nemoci. Při nachlazení si udělejte buď čaj určený přímo na nachlazení, nebo máte-li, udělejte si mix z lípy, podbělu, bezového květu, kopřivy a šípku. Zajistíte si odhlenění, vypocení se, pročištění krve, dodáte tělu vitamin C. Čaj byste měli pít celodenně a v co nejteplejší podobě.
  2. Dopřejte si horkou koupel či sprchu – v horkém dnu se vám do vany asi chtít nebude, ale jakmile se večer ochladí, udělejte si koupel, která vám uvolní svalstvo, ale také hleny. Do vany si můžete přidat uklidňující olej, nebo olej s přídavkem jehličnanu, mentolu či máty, který vám dutiny výborně zklidní. Pokud nebudete chtít do horké vany, hleny může uvolňovat i tak, že si do lavoru nebo dřezu napustíte co nejvíc teplou vodu snesete, a do ní ponoříte své ruce až po lokty. Tady použijte do vody určitě mořskou sůl a pro lepší efekt se můžete přehodit ručníkem a páru inhalovat.
  3. Jezte pokrmy, jež vám dodají sílu a energii – nejosvědčenějšími pokrmy jsou silné vývary, ať už kuřecí, hovězí nebo vepřové. Nedělá-li vám potíž jíst sirovou cibuli a česnek, jezte jej např. na chlebu, přidejte je do salátu, smíchejte cibuli s medem…
  4. Dodejte tělu vitaminy i v podobě doplňků stravy – v době, kdy jsme nemocní, je lepší tělu dodat nejen vitaminy v ovoci a zelenině, ale i ty, jež zakoupíme v lékárně. Tady se doporučuje dodávat tělu zejména vitaminy C, D, E, hořčík a zinek.
  5. Léčivý spánek – důležité je také to, abyste dostatečně spali. Náš imunitní systém pro svou zdárnou funkci potřebuje T-lymfocity, kterých máme při nedostatečném spánku mnohem méně, než když se prospíme.

Nemoc se nevyhýbá mladým, ani starým lidem, nesejde jí na tom, jestli je jaro, léto, podzim nebo zima. Jestliže o sebe budete v nemoci pečovat, určitě ji přemůžete snadno a rychle.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...