Máte správnou hladinu cukru v krvi?

Udržování správné hladiny cukru v těle je nesmírně důležité z mnoha důvodů. Při vysoké hladině jste ohroženi hyperglykémií a nízké hypoglykémií. Ani v jednom případě není o co stát.

Hyperglykémie stojí za vznikem diabetu, mrtvice i infarktem. Devastuje nervy i cévy. V sázce je váš zrak, ledviny, hrozí vám i rakovina. Organismus se zpočátku nadbytečného cukru z krve snaží zbavit po svém. Zkrátka jej vylučuje močí. Z toho důvodu postižení trpí až nezvyklou žízní. Mají potřebu pít mnohem víc než obvykle. Dalším příznakem je hlad a zároveň ubývání na váze. Většina diabetiků prvního stupně je až extrémně štíhlá. Hladina cukru v krvi ovšem může stoupnout v důsledku infekce, stresu či chirurgického výkonu.

Bez rizik není ani hypoglykémie

Opačným problémem je hypoglykémie, tedy abnormálně snížená hladina glukózy v krvi. Tou spolu s diabetiky (pokud se třeba nestačí včas najíst) mohou trpět i jedinci nadměrně holdující alkoholu. Bez jakékoli zjevné příčiny se hypoglykémie objevuje i u dětí, zde se však většinou jedná o přechodný stav. Největší nebezpečí hypoglykémie spočívá v tom, že může způsobit trvalé poškození inteligence.

Dbejte na prevenci!

Oběma stavům je samozřejmě na místě předcházet. Správným životním stylem, dostatečným pohybem, eliminací alkoholu i nikotinu. Správnou hladinu cukru v krvi pomáhá udržovat vhodný jídelníček. Do něj byste měli zařadit dostatek ovoce a zeleniny, celozrnné potraviny, luštěniny a ořechy. V prevenci cukrovky se také doporučuje artyčok, celer, avokádo, cibule, žampiony, brambory a pšeničné klíčky.

Vyzkoušejte doplňky stravy

Doporučit také lze vhodné doplňky stravy, jako třeba přípravek Moruše Plus od Naturvity s výtažky z moruše černé, pískavice řecké a révy vinné. Toto rostlinné trio účinně přispívá k udržení správné hladiny cukru i cholesterolu v krvi a celkově napomáhá udržovat správnou funkci cévní soustavy. Naopak se vyhněte cukru, bílému pečivu a spolu s alkoholem i jakýmkoliv povzbuzujícím nápojům včetně kávy.

Přípravek Moruše Plus je k dostání na e-shopu gigalekarna.cz specializujícím se na prodej vitamínů, minerálů, přírodních produktů a přípravků pro krásu a zdraví.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55