Jaká kritéria sledovat při výběru studentského batohu?

Už dávno neplatí, že děti projdou druhý stupeň základní školy jen s jedním batohem, o studentech středních škol ani nemluvě. Mění se jejich vkus i potřeby. Pojďme se podívat, co by měl školní batoh splňovat.

Jakmile vejdete do obchodu se školními batohy, zaměřte se nejen na design, ale zpozorněte u provedení zádového systému, ramenních popruhů, velikosti i množství komor. Varianty s jednou komoru jsou nevhodné, protože se míchají učební pomůcky se svačinou či notebookem.

Minimální zátěž zad

Studenti středních škol i žáci vyššího stupně základní školy potřebují školní batoh s kvalitním zádovým systémem. Ideální je ergonomicky tvarovaná varianta doplněná 3D síťovým materiálem. Pokud má váš favorit krásný vzhled, ale pouze látkovou zadní část, ihned výběr zavrhněte. Dětem se budou záda potit, protože vzduch nemá kudy cirkulovat. Ramenní popruhy musejí být rovněž ergonomicky tvarované, široké aspoň 5 cm a zespodu měkké. Školáka nesmí nic tlačit. Populární je rovněž hrudní páska.

Na velikosti záleží

Výrobci nabízejí dvoukomorový batoh, který zajistí dostatek místa pro učivo i svačinu. Do bočních kapes lze umístit lahev s pitím, kapesníčky a jiné drobnosti. Tříkomorový batoh s polstrovanou kapsou na notebook je pro studenta užitečný. Pokud disponuje i bočními a předními kapsami, splňuje požadavky nejnáročnějšího uživatele. Klíčem ke spokojenosti jsou také polstrované dno i ucho, kompresní popruhy, kapsa na MP3 přehrávač a vývod na sluchátka, odnímatelný klip na klíče anebo přehledný organizér.

Design je také důležitý

Když už jste se rozhodli pro kvalitní školní batoh, který vyhovuje prakticky i z hlediska zdraví dítěte, může nastat další problém. A tím je design! Větší děti si většinou dost vymýšlejí a prahnou po moderním vzhledu i zpracování. K nejžádanějším patří produkty černé a modré barvy, oblíbené jsou také barevné kombinace, atypické potisky a nápisy.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55