Do nového roku s novou matrací

Dali jste si novoroční předsevzetí, že budete více dbát na svůj zdravý životní styl? Začněte tedy pěkně od začátku – zdravým a vydatným spánkem, který je pro správné fungování těla i mysli velmi důležitý.

iStock_000018362400Small

Jak se dobře vyspat

Zdravý spánek si zajistíte

  • vhodným okolním prostředím (pořádně vyvětrejte, teplotu v místnosti udržujte mezi 18-20 °C, zachovávejte ticho a tmu),
  • správným rozmístěním nábytku v ložnici (z postele byste měli vidět na dveře),
  • přiměřeným chováním před spaním (minimálně 2 hodiny před spaním nejezte, nepijte alkohol, nekuřte, zbytečně se nerozrušujte, fyzicky nezatěžujte)
  • kvalitní matrací.

Množství spánku je zcela individuální a v průběhu života se mění – výkonný dvacetiletý sportovec potřebuje jiné množství spánku než sedmdesátiletý důchodce.

Jak vybrat správnou matraci

S dodržením prvních tří zásad si určitě poradíte vlastními silami, ale výběr správné matrace tak jednoduchý není. Nabídka v obchodech je dnes hodně široká, existuje mnoho typů, materiálů a konstrukcí, které vlastnost matrace podstatně ovlivňují. Proto byste se měli poradit s odborníky.

  • Než navštívíte certifikovanou prodejnu matrací, vyzkoušejte on-line pomocníka Dr. Sleepa. Po zadání základních tělesných parametrů vám doporučí konkrétní model matrace, který bude vašim zádům vyhovovat. Najdete zde také osvědčené rady, tipy a články ze světa zdravého spánku.
  • Seznam si vytiskněte nebo stáhněte do svého chytrého telefonu, a ukažte odbornému prodejci matrací a roštů ve vašem okolí.
  • Vybrané modely si osobně vyzkoušejte. Sice nezjistíte, jestli se vám na nich bude skutečně dobře spát (na to je potřeba min. 3 týdny pravidelného spaní), ale první dojem je také hodně důležitý.
  • Pokud si nebudete výběrem jisti, nespěchejte, a vše si pořádně promyslete. Matraci si kupujete na následujících 6-8 let, takže pečlivý výběr se určitě vyplatí.

drsleep

Znáte příjemnější novoroční předsevzetí, než každý den pohodlně a zdravě spát? Vstupte do nového roku s novou matrací, a po celý rok si dopřávejte komfortní odpočinek.

Komentovat

Váš email nebude publikován. Vyžadovaná pole jsou označeny *

*

Můžete použít HTML tagy...


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/web/virtuals/30322/virtual/www/domains/ocimazeny.cz/wp-content/themes/glamour/single.php on line 55